Afbeelding

Glasvezel Molenwaard gaat in zee met KPN en Digitale Stad

Algemeen 1.994 keer gelezen

MOLENLANDEN • Stichting Glasvezel Molenwaard heeft in KPN en Digitale Stad de partners gevonden die het glasvezelnetwerk in de voormalige gemeente Molenwaard gaan realiseren.

Met KPN als partij zal het netwerk volgens de stichting beschikken over de nieuwste technieken en zal het mogelijk zijn om uit meerdere providers te kiezen. Joost Steltenpool, bij KPN verantwoordelijk voor het vaste netwerk: “KPN is blij met de samenwerking met de Stichting Glasvezel Molenwaard en Digitale Stad in het buitengebied van de voormalige gemeente Molenwaard. Deze samenwerking gecombineerd met de vorige week aangekondigde overname van het netwerk in de voormalige gemeente Giessenlanden, maakt dat de hele gemeente Molenlanden de beschikking krijgt over een glasvezelnetwerk waarover KPN haar diensten levert.” 

KPN heeft de ambitie om tot het einde van 2021 één miljoen glasvezelaansluitingen aan het netwerk toe te voegen. Dat doet KPN door zelf op grote schaal glasvezelnetwerken aan te leggen en samen te werken met partijen die ook willen aanleggen. 

Het bestuur van Stichting Glasvezel Molenwaard laat in aanvulling op de eerdere berichtgeving van twee weken weten: “Met deze samenwerking met KPN en Digitale Stad is het mogelijk het glasvezelnetwerk optimaal aan te leggen en biedt dit de mogelijkheid voor de inwoners van het voormalige Molenwaard alle 5300 adressen aan te laten sluiten bij het providernetwerk van KPN.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden