• Jaroah de Jong (met muts) met André en Jannie en zijn medefinalist.
• Jaroah de Jong (met muts) met André en Jannie en zijn medefinalist.

Jaroah de Jong uit Hoornaar schittert als meesterbakker in ZappLive

Algemeen 1.664 keer gelezen

HOORNAAR • Jaroah de Jong uit Hoornaar is zaterdag benoemd tot meesterbakker in het televisieprogramma ZappLive.

Jannie en André van Duin uit Heel Holland Bakt proefden zijn zelf gebakken taart en gunden hem een finaleplaats. In de finale werd hij vervolgens benoemd tot meesterbakker.

Vorige week woensdagochtend, vier dagen voor start van het programma, plaatste ZappLive een oproep op Instagram: 'Zaterdag zijn André en Janny te gast in ZappLive. Jij kan erbij zijn: bak een lekkere taart en zet die op Instagram. Bakkers: BAKKEN MAAR!'.

Erg enthousiast
Jaroah werd door deze oproep erg enthousiast en is woensdagmiddag direct gaan bakken. 's Avonds stond zijn foto op instagram. Donderdag kreeg hij bericht van de redactie dat hij in de liveshow mocht komen, zodat André en Janny zijn taart konden proeven. Vijf andere kinderen mochten dit ook.

André was zaterdag tijdens de live show erg enthousiast over de taart van Jaroah en bleef er maar van eten, ook Janny vond hem erg lekker. Jaroah had een klassieke Franse taart gebakken.

Jaroah mocht daardoor samen met een andere deelneemster door naar de finale. Dat betekende dat hij tijdens de live show een trifle moest maken. Dat is een stapeldessert van cake, vruchten, slagroom en mousse. Janny vond de trifle van Jaroah er heel aantrekkelijk en feestelijk uit zien, hij kon 'zo in een tijdschrift staan'. En zo won Jaroah uit Hoornaar de titel 'ZappLive Meesterbakker' met bijbehorende bakmuts.

Genieten
Jaroah heeft erg genoten van de opnames en het bakken. Het was helemaal geweldig dat Janny, maar vooral André zijn taart hebben geproefd en deze ook erg lekker vonden. Hij heeft echt met hen kunnen praten en vertelde hen ook dat het zo leuk was om ze nu in het echt te zien.

"Bij het bakken in de studio merkte je echter wel dat het meer op de show ging", merkt zijn moeder na afloop op. "Jaroah hoefde zelf niet veel moeilijke dingen te doen. De cake voor de trifle was al gebakken en de slagroom was al geklopt."

Netjes werken
Nog een leuk ding om te noemen: in de aflevering van Heel Holland Bakt wordt er vaak gezegd dat je netjes moet werken. Dat wilde Jaroah ook graag doen, maar in de studio stond helemaal geen prullenbak. De productieassistent vertelde Jaroah dat hij nu niet netjes hoefde te werken, Robert van Beckhoven was er ten slotte niet bij.

Thuis heeft Jaroah de uitzending direct terug gekeken. Hij vond het bijzonder om zichzelf op tv te zien. De uitzending was afgelopen zaterdag tussen 08.45 en 11.00 uur op NPO.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden