Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland: grondwater is na extreme droogte vorig jaar weer op peil

  •   873 keer gelezen

REGIO • Bij de start van het voorjaar is in het rivierengebied het grondwater weer op peil. Dat is vooral te danken aan de grote rivieren, meldt Waterschap Rivierenland. Inmiddels helpt de regen om ook het water in sloten en vaarten weer op peil te brengen. 

De uitzonderlijke droogte van vorig jaar hield lang aan. Op dit moment kampt het hoger gelegen deel van Nederland nog steeds met lage grondwaterstanden. 'In het rivierengebied zette het herstel van het grondwater al in bij de eerste stijging in de grote rivieren, in december', stelt het waterschap in een persbericht. 'Inmiddels is het grondwater in het rivierengebied weer op peil en de komende dagen wordt op de grote rivieren een nieuwe golf verwacht.'

De relatie van grondwater met de rivieren is groot, met regen veel minder. De regen van deze maand helpt vooral het oppervlaktewater, in sloten en vaarten. Het waterschap is nu bezig dat peil geleidelijk op te hogen, aan het begin van het groeiseizoen van natuur en landbouw.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }