• Vlnr: Annemarie, Monique en Marieke.
• Vlnr: Annemarie, Monique en Marieke. (Foto: Anne Marie Hoekstra)

GO KIDSS! brengt dorpskinderen Giessen-Oudekerk bij elkaar

  •   402 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • Acht personen in Giessen-Oudekerk zetten zich met GO KIDSS! in voor meer interactie tussen kinderen uit het dorp. Omdat die diverse basisscholen bezoeken, kennen ze elkaar soms niet zo goed.

Marieke de Bruin, Annemarie van der Vlies en Monique Westerhout zijn drie van de acht leden van GO KIDSS!, een vereniging in oprichting. Afgelopen dinsdag hielden ze de eerste activiteit: een spelletjesmiddag voor kinderen van twee tot ongeveer twaalf jaar uit Giessen-Oudekerk en nabije omgeving.

Speelafspraken
Giessen-Oudekerk heeft een kleine basisschool. Sommige ouders kozen een school buiten het dorp, omdat die groter is of omdat ze de voorkeur geven aan christelijk onderwijs. "Kinderen van verschillende scholen kennen elkaar minder goed", vertelt Marieke. "Ze zoeken elkaar niet op. Speelafspraken worden vaak op school gemaakt. Om die verbinding beter te maken, organiseren we activiteiten voor alle kinderen. Het zou leuk zijn als er vriendschappen uit ontstaan."

Veel animo
De oudervereniging van basisschool Giessen-Oudekerk is vorig jaar gestart met de organisatie van vier middagen voor kinderen uit het dorp en de nabije omgeving. Marieke: "De opkomst lag tussen de 25 en 40 kinderen. Ook bij kinderen die niet op de dorpsschool zitten, was er veel animo voor. GO KIDSS! is opgericht om de organisatie over te nemen van de oudervereniging." Monique: "In het hele dorp wonen ongeveer zeventig kinderen in de basisschoolleeftijd."

Programma
Onlangs verspreidde GO KIDSS! het programma voor komend seizoen huis aan huis. Marieke: "Het werd positief ontvangen door de ouders. We hebben activiteiten op verschillende dagen van de week, om iedereen een kans te geven erbij aan te sluiten. Want kinderen hebben op sommige dagen al andere bezigheden. We hebben bewust overal een programma in de brievenbus gedaan, zodat bijvoorbeeld opa's en oma's die wekelijks op kleinkinderen passen er ook van weten."

Gevarieerd
Marieke laat het jaarprogramma zien. "Een spelletjesmiddag, een speurtocht en activiteiten op de dorpsboerderij, paaseieren zoeken, een viswedstrijd en pannenkoeken eten, een filmmiddag en kerstknutselen. Verder gaan we een middag op onderzoek uit bij de sloot: welke dieren leven er in en rondom de sloot? We betrekken er ook mensen van buiten GO KIDSS! bij, die kennis hebben en het leuk vinden om een middag te organiseren." Monique: "We hebben geprobeerd voor ieder wat wils te doen, ook voor de allerkleinsten die nog niet op school zitten, vanaf een jaar of twee."

Lid worden
De meeste activiteiten vinden plaats in of rondom de basisschool aan de Oudkerkseweg. "Voor 10 euro per jaar kunnen kinderen lid worden", meldt Marieke. Grotere gezinnen krijgen korting en per keer betalen kan ook. Voor meer informatie: Facebook/GOKIDSS.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK