Afbeelding

Duurzaam Graafstroom zoekt voorbeeldwoningen voor verduurzamen in Bleskensgraaf

Algemeen 573 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De werkgroep Duurzaam Graafstroom start samen met de Gemeente Molenwaard en het Regionaal Energieloket een duurzame buurtactie om de inwoners van Bleskensgraaf te informeren over de mogelijkheden om de eigen woning te verduurzamen.

Door het Regionaal Energieloket zal van meerdere type woningen in Bleskensgraaf een adviesrapport en stappenplan worden gemaakt, waarvan de uitkomsten op een speciale Informatiemarkt Energiebesparing op 4 februari in dorpshuis De Spil worden gepresenteerd.

Voorbeeldwoningen gezocht
Voor deze actie is het Regionaal Energieloket op zoek naar een aantal voorbeeldwoningen waarvoor kosteloos een maatwerkadvies over energie, de EnergieScan, wordt uitgewerkt met daarin een stappenplan richting volledig duurzaam en aardgasvrij wonen.

Per voorbeeldwoning brengen zij in kaart wat mogelijk is op het gebied van energiebesparing, comfortvergroting en energieopwekking. Het advies is dan ook te gebruiken voor de buren in hetzelfde woningtype, maar ook als richtlijn voor andere bewoners.

Maatwerkadvies
Degenen die meer willen weten van de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen kunnen voor meer informatie terecht op go.regionaalenergieloket.nl/bleskensgraaf en klik op de roze knop 'Aanmelden EnergieScan'. Hier kunnen de gegevens achtergelaten worden die nodig zijn om kans te maken op een gratis maatwerkadvies. Dit kan tot uiterlijk 22 november.

Met de eigenaren van één van de geselecteerde voorbeeldwoningen nemen de adviseurs van het Regionaal Energieloket contact op.

Informatie
Voor meer informatie over de Energiescans kunnen belangstellenden contact opnemen met het Regionaal Energieloket door te mailen naar info@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 525 41 10. Ook is er de website www.regionaalenergieloket.nl. Voor vragen over Duurzaam Graafstroom: Herbert Schaap (06-24702173) of Gert-Jan de Vries (06-27159314).

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden