Afbeelding

Dorpsberaad Schelluinen vraagt om aanpassingen in plan reconstructie centrum

Algemeen 555 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Dorpsberaad Schelluinen stelt aanpassingen voor in het raadsvoorstel over de reconstructie van het Schelluinse centrum. Dit tot verbazing van wethouder Harmen Akkerman. "Ik ben onaangenaam verrast."

Met de reconstructie is 2.450.000 euro gemoeid. Onderdelen uit het plan zijn onder meer twee composiet houten voetgangers- en fietsersbruggetjes, de aanleg van een fietspad en opwaardering van het Kerkplein.

Bob Brokking pleitte namens het Dorpsberaad niet voor een fietspad, maar voor 'langsparkeren'. "Dat is veiliger en goedkoper." De geplande klinkers zouden moeten worden vervangen door gekleurd asfalt met een streetprint. "Van het geld dat overblijft kan dan ook het Voordijkgedeelte tussen de Commanderijstraat en de Nolweg meegenomen worden."

Op vragen vanuit de gemeenteraad verklaarde Brokking deze punten al eerder kenbaar gemaakt te hebben. "Maar in dezen hebben we geen gehoor gevonden."

Wethouder Akkerman dacht juist met het Dorpsberaad op één lijn te zitten. "Naar onze overtuiging kan Schelluinen in meerderheid goed leven met klinkers." Akkerman zal op korte termijn een gesprek arrangeren met de projectleider en vertegenwoordigers van het Dorpsberaad.

Beduidend veiliger
Ad van Duin (VVD) vroeg zich af of de alternatieven van de inspreker zijn onderzocht. "Kunnen we deels nog andere keuzes maken? En kiezen we voor mooi of functioneel?"

Wethouder Akkerman verdedigde het collegevoorstel. "Gelet op de situatie geeft het een optimale invulling." Projectleider Oudeman gaf er een rapportcijfer aan: van een 4 naar een 8. "Het wordt voor fietsers beduidend veiliger."

Akkerman zei de roep vanuit het dorp om ook het laatste stukje mee te nemen, te begrijpen. "Maar dat kost 350.000 euro. Om die reden hebben wij het eruit gelaten. Ik ben benieuwd naar uw oordeel."

De raad beslist in de vergadering van 18 oktober. Maar eerst komt er dus nog een gesprek. "Ga dat gesprek open in", gaf Van Duin als dringend advies aan de wethouder mee.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
De Fakkel uit Goudriaan wint schoolvoetbalfinale van SmdB uit Bleskensgraaf Nieuws 18 uur geleden
• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 19 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden