Afbeelding

Qbuzz breidt aantal buurtbussen uit

Algemeen 1.500 keer gelezen

REGIO • Vervoersmaatschappij Qbuzz, dat in december het openbaar vervoer overneemt van Arriva, is van plan om het aantal buurtbussen in de regio uit te breiden.

De nieuwe Buurtbus van Qbuzz, die Buurtbuzz gaat heten, verbindt Gorinchem, Giessenburg, Hardinxveld Giessendam en Boven Hardinxveld door twee nieuwe routes met elkaar en gaat vanaf december 2018 rijden. Er wordt gereden met een vaste dienstregeling met achtpersoons Mercedes bussen. De Buurtbuzz rijdt van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 19:00 uur.

De buurtbuslijnen zoals deze er nu zijn, worden overigens voortgezet. Daarin verandert niets qua dienstregeling. Het enige wat wel verandert, zijn de bussen. Die zijn helemaal nieuw en krijgen een nieuwe uitstraling.

De uitbreiding van de buurtbusdiensten was een wens van de opdrachtgever: de provincie Zuid-Holland. "Tevens stimuleren wij dit soort lokale initiatieven graag en breiden ze uit waar mogelijk is", vertelt Stephanie Enninga van Qbuzz.

Qbuzz is nu nog op zoek naar vrijwilligers die de nieuwe buurtbus kunnen rijden. Het gaat daarbij om mensen die makkelijk zijn in de omgang, service bieden belangrijk vinden en van autorijden houden. Zij kunnen samen met andere vrijwilligers een bijdrage leveren aan openbaar vervoer voor inwoners uit de eigen woonomgeving.

"Ik zit graag achter het stuur en heb plezier in het contact met mensen: als chauffeur vervul ik die beide wensen in een keer!", vertelt één van de huidige vrijwilligers. "Daarnaast geniet ik elke keer weer van de rit door de omgeving en de veranderingen die de seizoenen laten zien: prachtwerk voor een vrijwilliger."

Belangstellenden kunnen contact opnemen met J. Versteegt via info@buurtbusdelinge.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden