• Lijsttrekker Bram Visser van VVD Molenlanden.
• Lijsttrekker Bram Visser van VVD Molenlanden. Foto: Geurt Mouthaan

Verkiezingsprogramma VVD: zondagsopenstelling niet actief inbrengen

Algemeen 889 keer gelezen

MOLENLANDEN • VVD Molenlanden gaat de zondagsopenstelling van winkels niet actief inbrengen. Dat stelt lijsttrekker Bram Visser op basis van het verkiezingsprogramma, dat deze week werd gepresenteerd.

Daarmee is de VVD de eerste partij die dit doet in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in november. Inwoners van Giessenlanden en Molenwaard stemmen dan de raad van de nieuwe fusiegemeente Molenlanden.

Waar in de Vijfheerenlanden-gemeenten politieke partijen de zondagsopenstelling naar voren brachten, zijn de Molenlandse liberalen dat niet van plan. 'De gemeente faciliteert en stelt geen onnodige beperkingen aan openingstijden', zo staat er in het programma. "We gaan daar niet proactief mee aan de slag", benadrukt Bram Visser. "Dat doen we pas als een winkeliersvereniging met deze wens bij ons aanklopt."

Basisschool
Het programma is samengesteld mede op basis van een viertal sessies met diverse groepen inwoners. Het resulteerde in een dertiental ambities, waaronder 'Initiatieven van inwoners kunnen rekenen op steun', 'In iedere kern gaan we vraaggericht bouwen' en 'Iedere kern heeft een basisschool'.

"Die laatste twee hangen nauw met elkaar samen", vult Bram Visser aan. "Woningbouw is cruciaal voor de aanwas op een school. Wij willen partijen in de samenleving prikkelen om nieuwbouwprojecten op te zetten en als overheid de drempel qua regelgeving zo laag mogelijk maken." Het volledige verkiezingsprogramma is terug te vinden op molenlanden.vvd.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden