Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Patrick en Anne Brocken.
• Patrick en Anne Brocken. (Foto: Geurt Mouthaan)

Patrick en Anne Brocken maken De Beemd huiskamer van Oud-Alblas

  •   477 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De Beemd tot dé huiskamer van Oud-Alblas maken, dat is het doel van Patrick en Anne Brocken. Het beheerdersechtpaar werkt er hard aan om het dorp binnen te halen én te laten weten welke mogelijkheden er zijn in het nieuwe dorpshuis.

Neem het terras, waarop het gesprek met Patrick en Anne plaatsvindt. Een ideale plek voor een kleinschalig feestje of barbecue, waarbij je een prachtig uitzicht over de Alblasserwaardse polders hebt. Het is één van de sterke punten van De Beemd, de vervanger van voorganger Trefpunt. De twee beheerders doen er alles aan om die naam te doen vergeten. "Soms hebben mensen het over 'het nieuwe Trefpunt'. Dan zeggen wij: 'Oh, je bedoelt De Beemd?", lachen ze.

Want de naam Trefpunt is teveel verbonden met de vele jarenlange verwikkelingen rond het oude dorpshuis en de inspanningen die nodig waren om een nieuw te bouwen. Ook Patrick en Anne kregen daarmee te maken, maar dat ligt inmiddels achter hen. "We merken dat we langzaam vooruitgang boeken. Voor ons is het heel belangrijk om transparant te zijn. We luisteren heel goed naar wat mensen willen en leggen uit waarom iets niet kan. En, zeker zo belangrijk: veel aanwezig zijn. Als gezichten van De Beemd moeten mensen erop kunnen rekenen dat ze ons aan kunnen spreken als ze hier langs komen."

Hotelschool
Het is najaar 2016 als Patrick de advertentie voorbij ziet komen waarin een beheerder van het dorpshuis van Oud-Alblas wordt gevraagd. "Ik heb op de hotelschool gezeten en werkte jaren in de horeca. Daarna ben ik overgestapt naar het bijzonder beheer bij een bank, maar ik had net een mini sabbatical van drie maanden genomen om na te denken wat ik echt wilde. En de horeca trok me nog steeds."

Hij kreeg daarbij zijn vrouw Anne aan zijn zijde; zij zegde onlangs haar baan in de zorg op om samen met Patrick het beheer op te nemen. Het betekende de start van een intensieve periode, waarin ze ook nog een kind kregen. "Toen merkten we trouwens al hoe we ingeburgerd waren. Het was ongelooflijk hoeveel reacties en kaartjes we kregen", vertelt Anne.

Samenwerking
Ze staan open voor suggesties en samenwerking met verenigingen om De Beemd tot het hart van Oud-Alblas te maken. Eén vernieuwing is al een succes: de snackbar die ze openden. "Uit enquêtes van de klankbordgroep bleek dat daaraan veel behoefte was en daar hebben we op ingespeeld. Ook de biljarters die in De Krom zaten zijn hierheen gekomen en we zijn van plan om ook dartbanen aan te brengen."

"We hebben daarnaast toestemming om aan de Dorpsstraat een bord neer te zetten, waarop we fietsers aangeven dat ze bij ons terechtkunnen voor een ijsje of een lunch. Wij gaan er alles aan doen om De Beemd tot een succes te maken."

Geurt Mouthaan

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK