Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
advertorial

Een merk dat al meer dan 150 jaar bestaat: Eterna

  •   157 keer gelezen

REGIO • De historie van het Duitse merk Eterna gaat ver terug. Het woord Eterna komt uit het Latijn en betekent "voor altijd" (for eternity). De overhemden van Eterna hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding en veel van de overhemden zijn strijkvrij. Ideaal voor de man die niet van strijken houdt. De collectie van Eterna is tijdloos een groot. Daarnaast ontwikkelt Eterna al overhemden sinds 1863. Na meer dan 150 jaar staat kwaliteit nog steeds hoog in het vaandel. Lees snel verder en laat je inspireren door het merk Eterna.

De karakteristiek van een Eterna overhemd
De overhemden van Eterna zijn gemaakt van 100% kwaliteits katoen. Dit katoen wordt met de fijnste garens verweven in Zwitserland. Andere eigenschappen die bij sommige shirts worden toegepast zijn: een natuurlijke stretch en two-ply draden. Two ply is een manier om katoen te weven. Two Ply overhemden voelen voller aan, schijnen minder door en zijn vaker ook wat meer kreukvrij. Daarnaast is ieder shirt super zacht. De Eterna overhemden hebben ook een aantal unieke eigenschappen. Tijdens het productieproces wordt op elk van deze eigenschappen zorgvuldig gelet. Dit maakt een Eterna shirt uniek. De gebruikte materialen zijn een cotton / elastan mix, voor een beetje stretch. De overhemden met stretch zijn minder gemakkelijk te strijken dan zonder stretch.

Het jaar 1863
De historie van Eterna gaat ver terug. Het bedrijf werd gestart door de broers Höningsberg in 1863. De broers hadden destijds een dubbele stof gecreëerd die de hemden op de kaart zette. Vanaf 1930 richt Eterna zich bijna volledig overhemden en sindsdien is het overhemd nog steeds erg geliefd. De Eterna overhemden worden nu overal ter wereld verkocht in meer dan 30 landen. Daarnaast is het één van de top 5 overhemden merken van Duitsland. Naast Seidensticker, Jacques Britt, Olymp en Van Laack. Eterna houdt de mode ontwikkelingen scherp in de gaten en innoveert graag mee. Parallel houdt het een oogje in het zeil en let het op kwaliteit en duurzaamheid.

Eterna denkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
Eterna heeft een unieke tool ontwikkeld om de herkomst van ieder shirt aan de overhemden liefhebber te laten zien. Het label "Good Shirt" wordt toegepast op alle Eterna overhemden waarvan de productie volledig getraceerd kan worden. Hierdoor wordt verzekerd dat ieder shirt daadwerkelijk milieuvriendelijk, met goede productie middelen en zonder kinderarbeid wordt geproduceerd. Momenteel heeft 80% van de Eterna hemden het Good Shirt Eterna label. Dit betekent dat deze shirts volledig duurzaam gemaakt zijn. Uniek in de overhemd wereld.

Made in Europa
Kwaliteit staat bij Eterna voorop. Het Eterna shirt wordt dan ook omschreven als "Good Shirt - Made in Europe, we care for people & nature". In het productieproces wordt veel rekening gehouden met de natuur en de mensen in het atelier. Eterna wil niet alleen bekend staan om het gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. Maar ook voor de transparantie omtrent milieu en sociale verantwoordelijkheid. Zo kunnen ze garanderen dat ze de beste werkvoorwaarden voor de werknemers hebben. Eterna produceert mede daarom alleen in Europa.

Eterna overhemden: "the good shirt"
The Good Shirt: het certificaat dat aan de belangrijkste voorwaarden voor duurzame productie wordt voldaan. Het label the good shirt van Eterna overhemden omvat twee verschillende certificeringen. Deze twee certificeringen samen creëren een extra certificaat. Het eerste certificaat gaat over het product. Het zogenaamde OEKO-Tex Standard 100 certificaat. Dit om zekerheid te bieden dat in de producten geen schadelijke stoffen gebruikt worden.

Het tweede certificaat gaat over de productieomstandigheden. Het zogenaamde OEKO-Tex STeP certificaat. Dit garandeert dat tijdens de productie er schone omstandigheden zijn en dat de werknemers goed behandeld worden. Tezamen geeft dit de Eterna overhemden het "Made in Green" certificaat.

Traveller shirts van Eterna
Vanaf 2018 heeft Eterna een uniek traveller shirts ontwikkeld: het is lekker strijkvrij en kan zo worden opgerold. Daarnaast schijnt het vooral niet door: de stof is lekker dun, maar toch zo geweven dat je er niets doorheen ziet. Overigens bestaat er ook een echt: Eternal Traveler Syndrome (Síndrome del viajero eterno). Je kunt het krijgen wanneer je voor lange tijd in het buitenland woont en geen idee meer hebt wat je basis is.

Eterna overhemden: geschikt voor iedere man
Eterna overhemden zijn voor alle mannen met smaak en klasse, die van gemak, kwaliteit en comfort houden. Ben je erg slank, volslank of gezet: Eterna heeft voor een ieder toch altijd een goed passend overhemd voor elke man. Eterna overhemden zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor de Eterna Comfort Fit. Dit zijn de overhemden met een recht model. De Eterna Modern Fit zijn een beetje getailleerd en de Eterna Slim Fit zijn strak getailleerd.


 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK