• Wim bij de Vaate en Marianne en Daan Meijerink bij de schappen van het Molenwaarder rundvlees.
• Wim bij de Vaate en Marianne en Daan Meijerink bij de schappen van het Molenwaarder rundvlees. Foto: Bert Bons

Molenwaarder rundvlees bij Jumbo Meijerink in Molenaarsgraaf

Algemeen 2.617 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Bij Jumbo Meijerink aan de Dorpsstraat in Molenaarsgraaf ligt sinds vorige week Molenwaarder rundvlees in de schappen.

"Een mooie uiting van regionaal ondernemerschap", zo omschrijft Daan Meijerink de acht soorten rundvlees uit de polder, die duidelijk herkenbaar bij de vleesafdeling uitgestald staan. "Het is niet zomaar vlees", vult Wim bij de Vaate aan. Hij heeft een ambachtelijke slagerij aan de Vuilendam en levert aan Jumbo Meijerink het Molenwaarder rundvlees. "Het is exclusief, authentiek en smakelijk rundvlees, dat we in één keer van boer naar bord brengen."

De twee enthousiaste ondernemers beschouwen de samenwerking als een win-win situatie voor hen beiden. "Wij proberen zoveel mogelijk in de huid te kruipen van de consument en op die manier keuzes te maken voor ons assortiment", legt Meijerink uit. "Het rundvlees van Wim bij de Vaate is een mooie aanvulling. Als slager kun je jezelf over het algemeen niet onderscheiden met kippenvlees of varkensvlees, maar juist wel met rundvlees. De hamburgers van het Molenwaarder rundvlees krimpen niet wanneer je ze in de pan legt. En ik heb nog nooit zo mooie entrecots gezien!"

Daan en zijn vrouw Marianne benadrukken dat ze met de formule van Jumbo veel voordeel bieden dankzij de landelijke inkoopregeling en het uitgebreide assortiment kwaliteitsproducten. "Daarnaast kunnen we ons als afzonderlijke filialen lokaal onderscheiden. Dat doen we met de keuze voor het Molenwaarder rundvlees van Wim."

Uitbreiding supermarkt
Naast de smaakvolle en ambachtelijke uitbreiding van het vleesassortiment, hebben Daan en Marianne Meijerink nog een ander nieuwtje: binnenkort wordt de supermarkt uitgebreid met maar liefst 200 vierkante meter. Alle productgroepen krijgen extra ruimte, maar met name het diepvrieseiland dat nu gecreëerd kan worden, is Daan uit het hart gegrepen. "We komen nu voortdurend ruimte tekort op de vriesafdeling."

Andere bijzonderheden waar straks (meer) ruimte voor is, zijn een plaats waar verse pizza gemaakt kan worden, een afdeling voor schepvis en een slijterij. Ook gaat het verseiland volledig op de schop. Om de uitbreiding van Jumbo mogelijk te maken, zal de Wereldwinkel opschuiven naar een unit verderop in het winkelcentrum. Ook zal de Landgraaf iets verkleind worden. De vernieuwde en uitgebreide Jumbo Meijerink wordt geopend op 5 september.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden