Afbeelding
Foto: Peter Stam

Hond valt schapen aan in Kinderdijk; één dood, drie gewond

112 1.474 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND / KINDERDIJK • Een hond heeft donderdagavond  in een weiland langs de Tiendweg tussen Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk schapen aangevallen. Eén schaap overleefde dit niet. Drie andere schapen raakten gewond.

De hond, die werd uitgelaten door zijn baas uit Nieuw-Lekkerland, wist rond 20.15 uur het weiland met de achttien schapen in te komen en begon vervolgens met de aanval. Diverse schapen sprongen uit angst de sloot in en konden daar vervolgens niet meer uit komen. De brandweer werd opgeroepen om de dieren uit het water te halen.

Bij aankomst van de hulpverleners lagen diverse schapen gewond in de sloot en op de kant. Verspreid door het weiland lagen flinke plukken wol. "Er is bar gevochten," concludeerde de brandweer. Eén schaap was er zo slecht aan toe, dat het op de rug van een brandweerman naar het toegangshek werd gedragen. In het totaal was de brandweer twee uur lang bezig met het redden en zoeken van schapen.

Ook de politie kwam ter plaatse. Onder meer om de gegevens van de hondeneigenaar te noteren. Later zal gekeken worden wat er met de aanvallende viervoeter gaat gebeuren. De politie kon daar donderdagavond nog niets over zeggen.

Peter Stam

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden