• Wethouder Frank Meerkerk tijdens de CDA-bijeenkomst.
• Wethouder Frank Meerkerk tijdens de CDA-bijeenkomst.

Frank Meerkerk: 'Wethouder zijn kost mij geen energie'

Algemeen 1.592 keer gelezen

OTTOLAND • Op de afgelopen algemene ledenvergadering van CDA Molenwaard hield wethouder Frank Meerkerk een reflectie op zijn eerste jaar wethouderschap. Frank vertelde de CDA-leden onder andere dat hij zich heerlijk op zijn plek voelt in het college en dat het hem geen energie kost maar juist geeft. 

Ondanks de gemiddelde besteding van 70 uur is het gewoon super leuk om te doen. Hij deelde ook complimenten uit naar zijn medewerkers die volgens hem uitstekend werk leveren.

Verder hoopt hij eind van dit jaar een plan te hebben met de woonbehoefte per kern en een concreet plan waar die huizen gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast enthousiasmeerde hij de mensen om deel te nemen aan de zogenoemde 'postcoderoos', een mogelijkheid om te investeren zonnepanelen op het dak van een ander, zodat jij profiteert van de duurzaam opgewekte energie en de belasting voordelen,  en de dak eigenaar krijgt een vergoeding voor het ter beschikking stellen van zijn dak. Als goed rentmeester moeten wij werk blijven maken van het verder verduurzamen van onze gemeente.

Leefbaarheid
Naast de wethouder werden ook de fractieleden aan de tand gevoeld; wat hebben zij bereikt en waar gaan zij voor? Engel Breedveld onderstreepte het verhaal van de wethouder als het gaat om maatregelen om woningen te verduurzamen. Mark den Boer gaf steeds scherp te blijven als het gaat om wonen en leefbaarheid om te voorkomen dat we straks 'Top Dorpen' en 'Flop Dorpen' hebben. 

Marja Ooms is onder de indruk over het vele werk dat de vrijwilligers in onze gemeente doen en vertelde over de vrijwilligers waardering die mede op initiatief van het CDA tot  stand is gekomen. "Er wordt steeds meer van onze vrijwilligers gevraagd en dat verdient onze blijvende aandacht, deze mensen zorgen voor leefbaarheid in onze kernen." 

Fietsstraat
Jonette Korevaar vertelde over het initiatief van het CDA om een proef te starten met een fietsstraat. "Uit onderzoekt blijkt dat als het gemakkelijker en sneller is om te fiets te pakken mensen ook daadwerkelijk de auto laten staan. Het mes snijdt aan twee kanten het is beter voor ons milieu, onze portemonnee en voor onze gezondheid. Ruim baan voor de fietsers", aldus Jonette.

Fractievoorzitter Ad van Rees vertelde dat ook de problematiek rondom leegkomende agrarische bebouwing zijn aandacht krijgt. Eén van de leden ergerde zich aan de vele moties die worden ingediend en stelde dat er 'motie-ritis' heerst in raadzaal. Ad beaamde dat het aantal moties de laatste jaren inderdaad oploopt en dat sommigen de motie gebruiken om zich eenvoudig te profileren en dat daarmee de kracht van de motie verloren gaat.

Al met al een geanimeerde avond die werd afgesloten met een borrel aan de bar.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden