Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Actie Adrie de Ruiter voor Prinses Beatrix Spierfonds levert 5.000 euro op

  •   328 keer gelezen

GIESSENBURG • Honderd kilometer zwemmen in drie maanden; Adrie de Ruiter haalde er maar liefst 5.000 euro voor het Prinses Beatrix Spierfonds mee op.

Vrijdagmiddag zwom de inwoonster van Schelluinen in zwembad De Doetse Kom in Giessenburg, gadegeslagen door tientallen belangstellenden, de laatste meters. Aansluitend werd de opbrengst bekend gemaakt. "Hier ben ik geweldig blij mee", reageerde Adrie de Ruiter. "Ik wist toen ik hieraan begon niet wat ik kon verwachten. Al snel kwamen de eerste donaties binnen en dat is de maanden daarna alleen maar doorgegaan. Ik bedank ook alle sponsors die me ondersteund hebben. Ik ben heel dankbaar dat het me gelukt is om de honderd kilometer in drie maanden te zwemmen."

Adrie's man Rien (70) en zoon GertJan (44) hebben een erfelijke spierziekte: myotone dystrofie (MD). Vorig jaar werd bij beiden de diagnose gesteld. Er zijn geen medicijnen die deze ziekte afremmen, laat staan genezen. Toen de collega's van GertJan, die werkt bij het AC-restaurant in Meerkerk, hoorden van de actie van zijn moeder, besloten ze ook een actie op te starten. 

Het resultaat daarvan werd vrijdagmiddag eveneens overhandigd aan Adrie. Op de cheque stond een bedrag van 600 euro. Daarmee kwam het totaalbedrag op 5.000 euro.  "Dit was een onwijs mooie actie van Adrie", zo stelde een woordvoerster van het Prinses Beatrix Spierfonds. "De opbrengst gebruiken we om meer aandacht te vragen voor deze onbekende ziekte. Daarnaast wordt het gebruikt voor onderzoek naar spierziektes."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }