• Bas Ottevanger werd achtste in de internationaal sterk bezette Ster van Zuid-Limburg.
• Bas Ottevanger werd achtste in de internationaal sterk bezette Ster van Zuid-Limburg.

Bas Ottevanger 8e in klassement Ster van Zuid-Limburg

Sport 144 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Bas Ottevanger is in het Paasweekeinde achtste geworden in het eindklassement van de Ster van Zuid-Limburg, een internationaal sterk bezette juniorendriedaagse. De Groot-Ammerse wielrenner verspeelde zijn kansen op de eindzege in de proloog.

Bas Ottevanger nam zaterdag in de proloog in Borlo teveel risico's, waardoor hij te hard op een scherpe bocht af koerste. Hierdoor belandde hij in de berm en verspeelde hij kostbare seconden.

De tweede etappe Landen-Landen voerde over een glooiend parcours. De wind en de afstand van 130 kilometer deden de rest. Slechts 50 van de 195 gestarte renners wisten zich in het voorste peloton te handhaven. Hieruit ontstond een kopgroep van vier. Bas Ottevanger zat erbij, maar kon het net als een week eerder in Luxemburg niet afmaken en moest weer genoegen nemen met de tweede plaats. Niettemin maakte hij een sprong in het algemeen klassement.

Slijtageslag
De derde etappe Buvingen-Borlo, in de regio Luik, werd maandag door de barre weersomstandigheden en de forse klimmen een ware slijtageslag. Vooraan bleven 21 renners over. In de laatste plaatselijke ronde werd ook deze groep volledig uit elkaar gereden. Bas Ottevanger kwam verdienstelijk als zevende over de meet.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden