Nederlaag tweededivisionist Volley Meerkerk'95

Sport 15 keer gelezen

MEERKERK • In een leuk duel heeft tweededivisionist Volley Meerkerk’95 zaterdag met 1-3 verloren van Ledub. Het uit de eerste divisie gedegradeerde Ledub bleek een tegenstander van formaat voor het thuisspelende Meerkerk. De geelzwarten konden in de eerste set een snel opgelopen 1-7 achterstand (net) niet meer inlopen: 23-25. De tweede set gaf een heel ander beeld. Door het goede spelverdelen van Aimée Klinkenberg konden ook de middenspelers aan de bak. Er werd veel gescoord en blokkerend wat met name Anouschka Doedijns op dreef (25-20). Harde aanvallen Volley Meerkerk’95 kon in de derde set niet doordrukken. Bijblijven was het devies, maar in de slotfase kreeg het thuisteam een onophoudelijke reeks harde aanvallen te verduren (20-25). In de vierde set werd de hoop helemaal de bodem ingeslagen. Volley Meerkerk’95 was moegestreden: 17-25. Sterk collectief De Meerkerkse mannenploeg gaat dit seizoen in de tweede klasse bovenin meedraaien, zoveel lijkt na drie speelronden duidelijk. Het eveneens nog ongeslagen Volley2B 3 werd in de eerste set met 25-14 plat gewalst. Ook in de tweede set hielden de geelhemden voortdurend druk op de ketel. Er stond een sterk collectief, waarin libero Arnold van Es zich met enkele reddingen onderscheidde: 25-18. Twijfel De derde set was genieten voor het toegestroomde publiek. Volley Meerkerk’95 leek save op 20-14, maar om onverklaarbare reden sloeg de twijfel toe. Met een ultieme krachtsinspanning (24-26) bleef de tegenstander uit Bergschenhoek in de race. Het duel kreeg in de vierde set een curieus einde. Een dubieus punt voor Meerkerk leidde tot een gele kaart bij Volley2b: 25-21. Niettemin was de Meerkerkse overwinning terecht. Meerkerk speelt komende zaterdag in Rotterdam de topper tegen Fusion 5, dat nog geen set inleverde.

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden