WIK-coach Reitsma tevreden ondanks nederlaag

Sport 25 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Tweededivisionist WIK/Univé heeft zaterdag een set weten te pakken bij titelkandidaat Mikro Roosendaal. En daar kon coach Remco Reitsma, ondanks de nederlaag, wel mee leven. Mikro Roosendaal had in de eerste set moeite om het verschil te maken. Op 16-16 maakte WIK/Univé drie passfouten op rij en die achterstand konden de Groot-Ammerse volleyballers niet meer inlopen: 25-20. Mede dankzij een serviceserie van Ron van Arkel kwam WIK/Univé in de tweede set op voorsprong. Maar ditmaal ging het mis op 19-19. Reitsma wisselde zijn complete voorhoede, maar zonder resultaat: 25-23. Klem De derde set was wel voor WIK/Univé. De belangrijkste Roosendaalse aanvallers werden blokkerend klem gezet. De bezoekers gingen aan service steeds beter scoren: 21-25. Het afdwingen van een vijfde set hoorde zeker tot de mogelijkheden. Tot 17-17 in deel vier kon WIK/Univé mee met de thuisploeg, maar toen stokte het spel. Mikro dendende door en voor WIK was het gebeurd met de koopman: 25-20. Mooi Ondanks de nederlaag was coach Reitsma best tevreden. “Mikro Roosendaal zal thuis niet veel punten verspelen. Het is daarom erg mooi dat we hier een set hebben kunnen pakken.” Komende zaterdag gaat WIK/Univé thuis voor de winst, al laat Reitsma zich niet zozeer in de war brengen door de ranglijst. “Het is zaak goed te blijven spelen, dan komen de punten vanzelf.” Zwaar De vrouwen van WIK/Univé krijgen in de tweede divisie een zwaar seizoen, zoveel lijkt zeker. De belangrijke derby tegen het jonge Dordtse Next Volley, getraind door Krijn Verlek (ex-Volley Meerkerk’95) ging met 3-1 verloren. WIK kwam op een 3-0 achterstand (25-23, 25-15, 25-17), maar sleepte nog wel de vierde set uit het vuur: 24-26.

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden