Volley Meerkerk'95 medekoploper in 2e divisie

Sport 23 keer gelezen

MEERKERK • Volley Meerkerk’95 heeft het uit de eerste divisie gedegradeerde VC Velden de eerste competitienederlaag van het seizoen toegebracht. De topper in De Linde eindigde in 3-1. Volley Meerkerk’95 is nu medekoploper in de tweede divisie. En dus was trainer-coach Krijn Verlek na afloop een content man: “We hebben een hoog niveau gehaald. Tegen een zeer sterke tegenstander als VC Velden zijn dit echt bonuspunten.” Fanatiek Het werd in de volgepakte De Linde een wedstrijd met alles erop en eraan. Volley Meerkerk’95 liet de eerste set ondanks een aantal setpoints glippen: 27-29. De toon was gezet. De tweede set was van Meerkerkse kant de beste: 25-18. In deel drie hielp het fanatieke publiek de thuisploeg over een forse achterstand heen. De wissel Renate Ouderkerk voor Anouschka Doedijns pakte goed uit, mede daar Ouderkerk prima werd aangespeeld door spelverdeelster Aimee Klinkenberg (25-23). Op 16-20 in deel vier leek een beslissende vijfde set in de maak, maar VC Velden ging in de slotfase foutjes maken. De uitstekende service van Doedijns deed de rest: 26-24. Fantasie De Meerkerkse mannenploeg boekte een 4-0 overwinning op hekkensluiter Switch 2. De eerste set werd in een fantasieopstelling nog binnen gesleurd, maar daarna werd het geelzwarte aanvalsspel vloeiender. Met name Wim Rietveld was uitstekend op dreef. Volley Meerkerk’95 blies de drager van de rode lantaarn weg met 25-16, 25-20 en 25-20.

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 12 uur geleden
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden