Afbeelding

De Kroonschijf: ondanks verlies alles in eigen hand

Sport 241 keer gelezen

BRANDWIJK • De Kroonschijf heeft zaterdag verloren van DC Nijmegen en zakt hierdoor naar de zevende plaats in de 1e klasse van de Nationale Competitie. Met nog slechts één wedstrijd voor de boeg is de strijd tegen degratie ongemeen spannend.

Het team van De Kroonschijf had een zware middag tegen Damcombinatie Nijmegen; voor elk punt moest een zware strijd gestreden worden. Mari Dame kwam tegen Anton Janssen niet verder dan remise en Martin Nederlof werd door een kortevleugelopsluiting van het veld gedrukt en verloor de partij. Dirk van Genderen zette dit verlies weer goed door via een slagzet zijn partij te winnen.

Teus Stam was niet opgewassen tegen de sterkste speler van DC Nijmegen en verloor de wedstijd. Gerrit Ritmeester zorgde door middel van een overwinning weer voor een gelijke tussenstand. Cor Westerveld, Jeroen Schakel en Kees Brandwijk speelden allen remise, waardoor er een 8-8 op de scoreborden verscheen.

Arie van Genderen kende een complex middenspel en moest toezien hoe zijn tegenstander dam wist te behalen. Van Genderen gaf de strijd niet op en veroverde de dam. Het lukte Van Genderen in het eindspel niet om zijn schijven te hergroeperen, waardoor hij de partij verloor. Harm Jan van Rees kwam niet verder dan remise met als gevolg dat de eindstand werd bepaald op 9-11.

Het eerste tiental van De Kroonschijf heeft alles nog in eigen hand maar zal in de laatste ronde punten moeten pakken tegen het lager geklasseerde Bennekom. Bij gelijkspel of verlies is het afhankelijk van de resultaten van de andere teams.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden