• Peter van Herpen verruilt vv Groot-Ammers volgend seizoen voor IJFC. (foto: Jan Volwerk)
• Peter van Herpen verruilt vv Groot-Ammers volgend seizoen voor IJFC. (foto: Jan Volwerk)

Peter van Herpen na jaar alweer weg bij vv Groot-Ammers

Sport 476 keer gelezen

GROOT-AMMERS - Het trainerschap van Peter van Herpen bij vv Groot-Ammers zal tot één seizoen beperkt blijven.

Van Herpen gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij zaterdagderdeklasser IJFC in zijn woonplaats IJsselstein.

"Hoewel de contractbesprekingen nog niet waren gehouden met Groot-Ammers, was de intentie aanwezig om minstens nog een jaartje met elkaar door te gaan. Maar soms komen er dingen op je pad, die je niet kan laten lopen. Ik zou mezelf voor mijn kop slaan, als ik het niet zou doen", aldus Peter van Herpen.

Profiel
"Drie jaar geleden was ik ook al in beeld bij deze club, maar toen werd ik het net niet. IJFC is bij wijze van spreken in mijn achtertuin, ik zou spijt krijgen als ik het niet zou doen. Toen ik hoorde dat de huidige trainer Frans Vermeulen (in het verleden ook trainer van SVW uit Gorinchem – TS) aan het eind van dit seizoen ging vertrekken, heb ik gelijk contact opgenomen. Ik bleek nog steeds in het profiel te passen en na het doorlopen van de gebruikelijke sollicitatieprocedure kwam er een eenstemmig 'ja'", geniet de 44-jarige Van Herpen, die opgroeide bij plaatsgenoot IJVV en daar maar liefst zeventien jaar trainer was.

IJFC miste de afgelopen twee seizoenen nipt de promotie naar de tweede klasse. "Ze staan nu op drie punten van de koploper, dus zijn er weer volop kansen om te promoveren. Op termijn wil men een stabiele tweedeklasser worden."

Pech en blessures
Het komende halfjaar staat Van Herpen voor de loodzware taak om Groot-Ammers te behouden voor de derde klasse. "Ik zie veel heil in deze vereniging, we hebben een leuke spelersgroep. Alleen hebben we het afgelopen halfjaar veel pech en blessures gehad, waardoor we te weinig punten hebben gehaald. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat mijn voorganger Ron Vlot, geen kwaad woord over hem, hier zes jaar heeft getraind. De omschakeling naar Van Herpen heeft meer voeten in de aarde gehad. Ik begreep van mijn leider Johan Schep dat het eerste jaar van Ron ook niet zo soepel is verlopen."

Zware kluif
Toch is Van Herpen overtuigd van een goede afsluiting op Gelkenes. "De drive is er nog steeds. Afgelopen week zijn we met frisse moed begonnen aan de tweede seizoenhelft. Het wordt een zware kluif, maar we gaan proberen twee en het liefst natuurlijk vier ploegen onder ons te houden. Ik heb tegen mijn spelers vanmiddag ook gezegd, dat ik het niet alleen kan. Als we het samen doen, dan is er van alles mogelijk. Komende zaterdag wacht direct een belangrijke wedstrijd als we thuis tegen Arkel spelen, dat ook te weinig punten heeft. Aan de uitwedstrijd houd ik een aparte herinnering over. In de 86e minuut stonden we met 3-0 achter, vijf minuten later was het 3-3."

Theo Sprong 

* Meer regionaal voetbalnieuws op onze website: www.regio-voetbal.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden