Afbeelding

Actie sv Noordeloos voor kinderen uit sloppenwijk Rio de Janeiro

Algemeen 52 keer gelezen

NOORDELOOS - SV Noordeloos gaat op zaterdag 5 januari proberen zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor een voetbal- en onderwijsproject in de sloppenwijk Borel van de miljoenenstad Rio de Janeiro.

De Braziliaan Magno Ribeiro, getrouwd met de uit Goudriaan afkomstige Lieke van Genderen, voetbalde in de eerste drie maanden van dit seizoen bij SV Noordeloos in het derde elftal. Noordeloos raakte in die periode ook bekend een vrijwilligersproject van de Braziliaan in één van de sloppenwijken Rio de Janeiro.

"Een opvangplaats voor momenteel zestig Braziliaanse kinderen. De jongeren worden geholpen met school en werk, kunnen onbezorgd voetballen en hebben zo weer een toekomst,’’ zegt Mark Vonk, ex-ploeggenoot van Magno Ribeiro en één van de initiatiefnemers van deze actie in het Alblasserwaardse polderdorp.

Drugsbendelid

Guilherme is één van de kinderen, waar Magno en zijn Nederlandse vrouw zich om bekommeren. Zeventien jaar oud. Vier  jaar geleden werd zijn vader, een drugsbendelid, door de politie gedood. Dankzij ‘Goal4Rio mag Guilherme weer hopen op een toekomst. Misschien wel als profvoetballer.

Vonk: "Wij gaan nu op 5 januari, de dag dat ook de nieuwjaarsreceptie (16.30 uur) is gepland, om voor Guilherme en tientallen andere jongeren zo veel mogelijk geld op te halen. Het programma op het eigen sportcomplex begint al om 10.00 uur. Zo is er bijvoorbeeld om 12.30 uur een zumba workout voor meisjes en dames, waarbij ook niet-leden welkom zijn. Jeugdleden zijn nu al op pad met sponsorformulieren en wij hebben voor de receptie alle sponsors ene speciale kaart gestuurd in de hoop dat zij tijdens de receptie geld in de melkbus willen stoppen. Er is immers meer dan voetbal op deze wereld."

Programma SV Noordeloos voor Goal4Rio:

10:00-12:00 sponsorochtend jeugd

12:30-13:30 zumba workout dames/meisjes

14:00-16:00 sponsormiddag heren

Vanaf 16:30: Nieuwjaarsbijeenkomst

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden