Afbeelding

Grootste heteluchtballon ter wereld komt naar Ottoland

Algemeen 165 keer gelezen

OTTOLAND • Op woensdag 1 mei zullen tijdens de Ottolandse feestweek meerdere heteluchtballonnen,  waaronder de grootste luchtballon ter wereld, worden opgelaten.

Deze enorme luchtballon van het type Z-600 is meer dan 40 meter hoog en is voorzien van een mand van 6,5 meter lang. Hierin kunnen 32 passagiers plus één piloot plaatsnemen. De ballon heeft een inhoud van 17.000 kubieke, meter wat overeenkomt met 42,5 maal de inhoud van een gemiddelde woning.

De ballonnen zullen bij goede weersomstandigheden vanaf 18.00 uur worden opgelaten vanaf het feestterrein aan de Hoefweg in Ottoland. Toeschouwers kunnen vanaf de Hoefweg dit fantastische schouwspel zien en meemaken hoe de kleurrijke ballonnen worden opgebouwd, opgeblazen om uiteindelijk te kunnen worden uitgezwaaid voor een reis boven de polders.

Voor deze fantastische vlucht boven de Alblasserwaard zijn nog tickets te verkrijgen. Voor 125 euro kan men zich voor 11 april aanmelden via e-mail: beatrixottoland@live.nl of telefonisch bij Erik Blom via 06-20120963.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden