Afbeelding

Griendencollege en ondernemers werken samen

Algemeen 123 keer gelezen

REGIO • Het Griendencollege in Sliedrecht en regionale ondernemers gaan gezamenlijk zorgen voor een betere aansluiting van het onderwijs op de praktijk. Rotaryclub Sliedrecht en Omstreken en Lionsclub Alblasserwaard coördineerden de ontwikkeling van een activiteitenprogramma.

Deelnemers aan het programma zijn de Vrienden van de Grienden, de Vereniging van Sliedrechtste Ondernemers en de Ondernemersvereniging Hardinxveld-Giessendam. De activiteiten sluiten aan bij het praktijkgerichte onderwijs en versterken het.

Kansen op arbeidsmarkt

Wethouder Tanis van de gemeente Sliedrecht verwacht dat het initiatief de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren vergroot. "En dat is in deze tijd hard nodig. Als alle partijen daarbij hun verantwoordelijkheid nemen, kan er echt iets moois ontstaan."

Volgens de directeur van het Griendencollege, Erik van Noordenne, past het activiteitenprogramma dat met de serviceclubs werd opgesteld goed bij de aanpak van de school. Het Griendencollege deed al het nodige om de praktijk dichtbij te brengen. De school nodigt professionals uit voor gastlessen, verzorgt workshops, regelt rondleidingen bij bedrijven en instellingen en stageplaatsen.

Vakmensen

Van Noordenne constateert dat het bedrijfsleven in Sliedrecht en de regio van oudsher een grote behoefte heeft aan technisch geschoolde vakmensen. "Ook in deze economische crisis blijft die vraag bijna onverminderd bestaan. Dat geldt net zo goed voor gemotiveerde jongeren in de economische keten en voor zorg en welzijn."

Volgens Rotary-initiatiefnemer Jan Podt heeft de regio het Griendencollege 'keihard nodig'. "Ook daarom omarmen wij het Griendencollege, eigenlijk ook uit puur eigenbelang."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden