Afbeelding

Districtskampioenschap: afzien in de polder

Sport 216 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Michel Stroosnijder bleek maandag de snelste eliterenner in de massasprint tijdens het districtskampioenschap van Zuid-Holland.

Een achttal leek de prijzen te gaan verdelen in de Alblasserwaard, maar uiteindelijk kwam alles samen. Amy Pieters won bij de vrouwen, Jesse van den Enden bij de junioren en Jarri Stravers bij de nieuwelingen.

De voor het Dordtse De Mol rijdende Stroosnijder onderschreef het aloude credo: wachten, wachten, wachten. “Ja, Erik Kramer en David van Eerd zaten voor ons in de kopgroep”, zei de opgetogen coureur uit het Zeeuwse Hansweert, die Jos Koop en Jasper Ockeloen naast zich zag staan op het podium. “Twee man die meezaten vonden we voldoende. Andere ploegen probeerden het dicht te rijden en vlak voor het ingaan van de laatste ronde kwam alles weer samen. Ik kwam goed uit de bocht, zat op de derde positie, en dan pak je meteen meters voorsprong. Ik droeg rugnummer één-één-één (111, MV), dus dat paste me wel vandaag.”

Al vroeg in de koers vertrokken zeven renners, wat vervolgens werd gereduceerd tot een zestal. Rob van der Niet, Jasper Ockeloen, Jaap de Man, Nick van der Meer, Van Eerd en Kramer kleurden lange tijd het districtskampioenschap. Hun voorsprong liep op tot maximaal een halve minuut, waarna dit in de slotfase weer daalde. De kopgroep kreeg een nieuwe injectie toen Jeroen van Zanten en Jordy Buskermolen zich erbij voegden en er weer afstand kon worden genomen op het peloton. De dankzij de miezerregen door de modder besmeurde renners kwamen uiteindelijk net voor het ingaan van de laatste ronde weer samen, waarna niemand meer weg kon komen en een massasprint onvermijdelijk bleek.

Die sprint werd overigens gewonnen door een belofterenner. De categorieën elite en beloften reden namelijk de wedstrijd gezamenlijk, maar werden apart geklasseerd. Luuc Bugter uit Arnhem mocht de handen in de lucht steken toen hij de meet passeerde. “Dit is heel een heel mooi resultaat, want hier start altijd een goed pak renners. In Nederland word ik nogal eens door pech achtervolgd. In Frankrijk heb ik bijvoorbeeld al een paar prima uitslagen gereden, maar in eigen land zit het nu voor het eerst mee.”

Vrouwen

De vrouwen reden het districtskampioenschap voor Noord- en Zuid-Holland in de polder van de Alblasserwaard. Lang bleef het peloton gesloten. Uiteindelijk wisten in totaal vijf vrouwen zich los te rukken. De vliegensvlugge Amy Pieters had voor het ingaan van de laatste bocht een gat geslagen en wist die voorsprong nog net tot op de finish vast te houden. Achter haar sprintte Iris Slappendel naar de tweede plaats en Aafke Eshuis eindigde als derde.

Bij de junioren ontstond er op ongeveer tien kilometer van het einde een kopgroep van twaalf man. Jesse van den Enden uit ’s-Gravenzande spurtte met de beste benen en bleef Jordi Sloof en Dennis van Leeuwen voor.

Jarri Stravers

Wielerploeg Jan van Arckel had succes bij de nieuwelingen. Jarri Stravers, woonachtig in Groot-Ammers, mocht namelijk de bloemen in ontvangst nemen. Daan van Sintmaartensdijk en Tim van der Poel eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plaats.

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden