Afbeelding

Werkloze jongeren uit Alblasserwaard speeddaten met werkgevers

Algemeen 60 keer gelezen

GORINCHEM • Zo’n zestig werkloze jongeren uit de arbeidsmarktregio Gorinchem hadden donderdag speeddates met acht werkgevers.

Het ging daarbij om Van der Meer Folderverspreiding, woonzorgcentrum De Lange Wei, Creyfs, Raaak Personeel, Tempo Team uitzenden, Tempo Team Inhouse, Werktalent en Artiflex. Deze werkgevers zijn allemaal op zoek naar extra handjes in aanloop naar de feestdagen. Doel is om via dit zogenaamde PIEKWERK jongeren werkervaring op te laten doen en werkgevers te ondersteunen bij hun drukke werkzaamheden.

Werkervaring

PIEKWERK is een landelijk initiatief van ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, die vorige maand nog een werkbezoek bracht aan de arbeidsmarktregio Gorinchem. De sessie werd gezamenlijk georganiseerd door de RSD en het UWV in het Stadhuis in Gorinchem.

Ook wethouder Elisabeth van Leeuwen van Giessenlanden, tevens regionale ambassadeur Jeugdwerkloosheid, was daar bij aanwezig. Wethouder Van Leeuwen: ”Goed om te zien dat zoveel jongeren hun best doen om aan de slag te komen. Ze kunnen zich via de speeddates op een laagdrempelige manier presenteren aan werkgevers. Op die manier kunnen ze een stap maken richting betaald werk. Het is voor de jongeren heel belangrijk om werkervaring op te doen en aan werkgevers te laten zien dat ze gemotiveerd zijn.”

Actieplan

Het kabinet heeft begin dit jaar de Aanpak Jeugdwerkloosheid gepresenteerd. De ministers Asscher (SZW) en Bussemaker (OCW) stellen 50 miljoen euro extra beschikbaar om de jeugdwerkloosheid te bestrijden en te voorkomen. De arbeidsmarktregio’s in Nederland hebben hiervoor hun actieplannen aangeleverd.

Ook de regio Gorinchem (gebied Alblasserwaard/Vijfheerenlanden) heeft een actieplan aangeboden. De speeddatesessie is daarvan één van de eerste acties, net als het werkbezoek van Mirjam Sterk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden