Afbeelding

'Sluiting bibliotheken Arkel en Giessenburg volkomen idioot'

Algemeen 29 keer gelezen

GIESSENLANDEN • De actiegroep ‘Red de Bieb’ knokt voor het behoud van de bibliotheken in Arkel en Giessenburg. Na donderdagavond mogen ze weer een sprankje hoop hebben.

Het doek voor de Giessenlandse bibliotheken is eigenlijk al gevallen. De gemeenteraad besloot een voorziening te maken in de basisscholen en in alle kernen de bibliobus weer te gaan inzetten. Een bezuinigingsmaatregel.

Anderzijds gaat Giessenlanden vijf keer 5 miljoen euro in de samenleving investeren. Voor de actiegroep ‘Red de Bieb’ het sein in te zetten op een doorstart van de bibliotheken in Arkel en Giessenburg. Inmiddels zijn 1060 handtekeningen opgehaald, die donderdagavond werden aangeboden aan wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink.

Witte vlek

“Met de sluiting van de bibliotheken ontstaat er een witte vlek in de Alblasserwaard”, betoogde Marja Blom. “De bibliotheek heeft toekomst, ook in de nieuwe ditigitale tijd. Sluiting is volkomen idioot. Er gaan miljoen geïnvesteerd worden, maar er is geen geld meer voor de bibliotheken. Wij kunnen het niet begrijpen. De zwembaden krijgen een miljoen, waarmee ze zeven jaar open kunnen blijven. Met dat bedrag zouden wij nog twintig jaar open kunnen blijven.”

Wethouder Van Leeuwen-Klink reikte de actiegroep de hand. “De oplossing is niet in beton gegoten.” De voorziening in de scholen zal er sowieso komen, maar aan de bibliobus zit Giessenlanden niet vast. “Laten we gezamenlijk kijken of er mogelijkheden zijn. Wellicht zijn er alternatieven die beter zijn dan de bibliobus.”

Rick den Besten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden