Afbeelding

Loes van Ruijven waarnemer in Neerijnen

Algemeen 96 keer gelezen

NEERIJNEN • Loes van Ruijven (CDA) wordt waarnemend burgemeester in Neerijnen en blijft tegelijkertijd burgemeester van buurgemeente Lingewaal.

Van Ruijven (60) werd dinsdagavond op het Arnhemse provinciehuis door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje gepresenteerd als opvolger van Alex van Hedel. Tijdens een speciale bijeenkomst werd ze voorgesteld aan de Neerijnense fractievoorzitters, wethouder Teus Kool en gemeentesecretaris Piet Wanrooij. Cornielje liet er geen gras over groeien: de nieuwe burgemeester werd in Arnhem meteen beëdigd.

In een eerste reactie reageerden politici hoogst verbaasd op de aanstelling van Van Ruijven. Ze hebben met name twijfels over het feit dat ze haar agenda over Lingewaal en Neerijnen moet verdelen. “Neerijnen is een gemeente met best wel wat crisismomenten, hoe gaat ze ons de aandacht geven die we nodig hebben”, vroeg Petra van Kuilenburg (Gemeentebelangen Neerijnen) zich af.

Van Ruijven is burgemeester van Lingewaal sinds 2006. Daarvoor was ze waarnemer in de toenmalige Alblasserwaardse gemeente Graafstroom. Tussen 1999 en 2003 was ze gedeputeerde in Zuid-Holland. Weer daarvoor vervulde ze diverse managementfuncties, onder andere op verschillende ministeries in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden