Afbeelding

Johim Ariesen wil winnen in Meerkerk

Sportt 101 keer gelezen

MEERKERK • Vorig jaar kwam oud-profwielrenner en oud-ploegleider van de Rabobank-wielerploeg Adri van Houwelingen naar Meerkerk. Niet alleen om kennis te maken met zijn toekomstige renners, maar ook om te kijken naar de Arno Wallaard Memorial.

“En ik was zwaar onder de indruk van de koers”, begint de in Zaltbommel woonachtige Van Houwelingen. “Niets ten nadele van vergelijkbare wedstrijden, maar het was heel goed georganiseerd. Een bijzonder publieksvriendelijke wielerkoers. Wielrennen trekt geen tienduizend toeschouwers, dat is alleen weggelegd voor de Amstel Gold Race, een Nederlands kampioenschap of de criteriums direct na de Tour de France. Maar de uitstraling, mede door een videoscherm en een live-verslag, was zeer professioneel. Jammer dat ik er ditmaal niet bij kan zijn. Als voorbereiding op Olympia’s Tour ga ik met een zestal renners voor een etappekoers naar Frankrijk. In de AWM zal collega Matthijs Deelen ploegleider zijn en dan onder anderen kanshebber Johim Ariesen begeleiden”, aldus de 60-jarige Van Houwelingen.

Metec

Van Houwelingen belandde na zijn actieve wielercarrière (waarin hij onder andere in 1982 een Touretappezege boekte – TS) toevallig weer in het wielerwereldje. “Toen ik in 1988 stopte, ging ik werken bij ons familiebedrijf in sierteeltartikelen. Acht jaar later, ik had er nooit meer opgerekend, stond de Raboploeg op de stoep. Na zeventien mooie jaren trok de Rabobank in 2013 de stekker eruit en toen zat natuurlijk niemand meer op mij te wachten. Tot Metec mij benaderde of ik mijn ervaring wilde delen met de jonge renners.”

Verstand van zaken

De 26-jarige Ariesen, afgelopen voorjaar al zesde in de Ster van Zwolle en derde in Rucphen, is blij met Van Houwelingen. “Met Adri heb ik nog niet zoveel  getraind of wedstrijden gereden, maar hij is echt heel erg goed. Hij heeft veel ervaring en giga verstand van zaken. Tijdens trainingen vertelt hij geen onzin. De sfeer in de ploeg is perfect en vooral relaxed. Sinds ik bij Metec zit, heb ik het goed naar mijn zin en boek ik weer mooie uitslagen.”

De man uit Rhenen, die ook voor Jo Piels en Koga reed, moest het hebben van zijn sprint. Maar tijden veranderen. “Vier jaar geleden was, qua uitslagen, een topjaar. Ik won vijf klassiekers en noteerde 23 top-10 uitslagen. De buitenwacht vindt dat ik daarna mindere jaren heb meegemaakt, maar zelf ervaar ik dat niet zo. Ik ben een andere renner geworden, beter en completer en niet meer afhankelijk van alleen mijn sprint. Ik kan nu gewoon hard fietsen.”

Waaierwedstrijd

Dat weet ploegleider Van Houwelingen. “We komen niet naar de Alblasserwaard met namen waarvan de liefhebbers van hun stoel vallen. Maar we verschijnen met een zorgvuldig geselecteerd gezelschap aan de start. De organisatie spreekt, terecht, van de mooiste polderkoers van Nederland en dat vraagt renners die uit de voeten kunnen in een typische waaierwedstrijd. Johim is zo’n jongen. Ik hoop dan ook op een zonnige droge dag, zoals in 2013, met voldoende wind om er een geweldige wedstrijd van te maken.”

Net als zijn ploegleider ziet ook Ariesen de Continental-ploegen van Koga, Rabobank, Jo Piels en Team De Rijke als regelrechte concurrenten. “Het niveau is een stuk hoger dan andere jaren. Er wordt op dit moment snoeihard gereden. De AWM ligt mij wel en als er een flinke wind staat, dicht ik mijzelf zeker kansen toe. De AWM is een prachtige koers. De afgelopen jaren ben ik twee keer (in 2010 en 2011 – TS) net naast het podium geëindigd, maar wat graag zou ik ‘m keer willen winnen.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden