• De ondertekening van de contracten.
• De ondertekening van de contracten. Foto: Aangeleverd

Plannen starten voor woningbouw op voormalige basisschool in Hoogblokland

Algemeen 1.242 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • De gemeente Molenlanden heeft na een openbare grondverkoopprocedure de grond van de voormalige basisschoollocatie in Hoogblokland verkocht aan ThuisinBouwen | Bot & Van der Ham Bouw & Ontwikkeling B.V.

De grondverkoopovereenkomst is afgelopen woensdag door partijen ondertekend.

Op de locatie worden vier twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd. Het realiseren van onder andere doorstroomwoningen in Hoogblokland is een belangrijk uitgangspunt van het gemeentelijk woningbouwbeleid.

Wethouder Johan Quik: “De realisatie van doorstroomwoningen is een mooie aanvulling op de starterswoningen die onlangs op de Hofstedelocatie in Hoogblokland zijn gebouwd.”

Directeur John van der Ham: “Het is voor ThuisinBouwen een mooie locatie om in eigen regio een waardevolle bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van een bestaande woonwijk. Met ons duurzame woningbouwconcept vullen we het aanbod in Hoogblokland kwalitatief goed aan.”

De bestemmingsplanprocedure voor de woningbouwlocatie is inmiddels doorlopen en afgerond. Naar verwachting zal begin 2023 worden gestart met de bouw. Op de website www.devierpioenen.nl kan men zich als belangstellende inschrijven voor de woningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden