• De leerlingen van Yuverta gingen deze week aan de slag bij de Slingelandse Plassen.
• De leerlingen van Yuverta gingen deze week aan de slag bij de Slingelandse Plassen. Foto: Aangeleverd

Leerlingen Yuverta bouwen aan educatiecentrum Polderbos Slingeland

Algemeen 1.241 keer gelezen

GOUDRIAAN/OTTOLAND • Deze week zijn alle eerstejaars leerlingen van Yuverta uit Ottoland aan de slag bij de aanleg van het Educatiecentrum Polderbos in Goudriaan.

Het Educatiecentrum is een initiatief van de stichting Polderbos. Het doel van het centrum is om kinderen op speelse wijze in contact te brengen met de natuur in de omgeving van de Slingelandse Plassen.

Eerder dit jaar hebben de leerlingen zelf ideeën aangedragen voor het centrum. Dit resulteerde in prachtige ontwerpen waarin onder andere een blote voetenpad, een wilgenbos, een beestjesbank, een waterpartij, insectenhotels en een wilgenboog zijn opgenomen.

Afgelopen dinsdag zijn de leerlingen van Yuverta gestart met het realiseren van hun eigen ontwerpen. Met begeleiders van de school en vrijwilligers van stichting het Polderbos is veel werk verzet en zijn de contouren van het centrum nu goed zichtbaar. Het mooie weer van deze week heeft zeker een rol gespeeld, maar het enthousiasme van de leerlingen en docenten hebben deze Yuverta projectweek tot een groot succes gemaakt.

Meer over het Polderbos en het werk van de leerlingen van Yuverta is te zien op de Facebook pagina Polderbos Slingeland.

Het educatief centrum is natuurlijk nog niet klaar en vergt ook onderhoud. Belangstellende vrijwilligers kunnen contact opnemen met Piet Versteeg via 06-15689382 of mailen naar polderbosslingeland@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden