Afbeelding
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Oekraïense kinderen krijgen volgende week al onderwijs in Meerkerk

Algemeen 937 keer gelezen

MEERKERK • De 34 kinderen onder de Oekraïense vluchtelingen die momenteel worden opgevangen in het gemeentehuis in Meerkerk krijgen vanaf aankomkende maandag verschillende vormen van onderwijs. Voor de peuters wordt nog passende opvang geregeld, terwijl voor de oudere kinderen ruimte wordt gemaakt op CBS De Rank en OBS De Springplank in Meerkerk.

Er zijn zes kleuters tussen de vier en zes jaar oud, die in zullen stromen op De Rank en gewoon mee zullen draaien met de reguliere klassen. Daarnaast zijn er 15 leerlingen tussen de zeven en elf jaar oud die een apart lokaal krijgen op De Sprinkplank en daar voornamelijk aan de slag zullen gaan met de Nederlandse taal.

Voor hen geldt dat ze de gehele week in de ochtend les krijgen tot aan de zomervakantie. Daarna is het de bedoeling dat ze instromen bij de reguliere klassen, verdeel over De Rank en De Springplank.

De groep die ouder is en in aanmerking komt voor de middelbare school is aangemeld bij de internationale school Ithaka in Utrecht en start aanstaande woensdag.

Onderwijzers met didactische achtergrond
De lessen worden gegeven door een groep vrijwilligers met een didactische achtergrond. Dit zijn bijvoorbeeld gepensioneerde onderwijzers die graag willen helpen. De moeders van de kinderen hebben gisteren de lokalen schoongemaakt en ingericht de kinderen van groep 7 en 8 hebben geholpen met de inrichting.

Vandaag kunnen de moeders en kinderen zich inschrijven, waarna morgen een kennismaking op school volgt. Volgende week is er een individuele intake. Nu is men druk met het opstellen van de lesprogramma’s. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 9 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden