Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ameide en Tienhoven nog schoner dankzij 40 vrijwilligers

Algemeen 324 keer gelezen

AMEIDE/TIENHOVEN • Ook in Ameide en Tienhoven aan de Lek is dit jaar meegedaan met de Nationale Opschoondag, die afgelopen zaterdag gehouden werd.

Zo’n veertig mensen, van kinderen tot senioren, melden zich tegen tienen bij de fruitschuur van Verheij aan de Prinsengracht. Daarna waaierden ze uit over de twee Lekdorpen. Reinigingsdienst Waardlanden had voor de nodige zakken en grijpers gezorgd.

In Ameide en Tienhoven bestaat sinds enige tijd een club van regelmatige zwerfvuilverzamelaars: de Lekprikkers. Toch was deze extra actie wel zinnig. Veel klein spul werd opgeruimd: peuken, stukjes plastic, piepschuim enzovoort. De prikkers willen ook een signaal afgeven naar de bewoners toe: zwerfafval hoort niet op straat en in het groen. En zeker niet aan de Lekoevers waar het bij hoog water meegevoerd wordt en zich bij de plastic soep in de oceanen voegt.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden