• De plaatsing van het eerste tiny house in Molenlanden.
• De plaatsing van het eerste tiny house in Molenlanden. Foto: Aangeleverd

Gemeente Molenlanden wil met ‘menukaart’ tiny houses stimuleren

Algemeen 2.832 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden is van plan om meer regels te maken voor het realiseren van tiny houses en small houses in de gemeente Molenlanden, zodat het meer duidelijk wordt wat er wel en niet mag.

De gemeente denkt dat er dan nog meer gebruik gemaakt zou kunnen worden van de mogelijkheden om dergelijke kleine huizen te bouwen.

Uit het aantal verzoeken dat de afgelopen jaren bij de gemeente zijn ingediend, blijkt dat er veel belangstelling is voor tiny houses en small houses. Het aantal initiatieven dat daadwerkelijk een vergunning krijgt om te gaan bouwen, blijft achter.

De doelgroep is divers deze bestaat uit mensen die uit duurzaamheidsoverwegingen een tiny house willen bewonen, tot mensen die vanuit de krapte op de huidige woningmarkt deze stap willen zetten.

Het gemeentebestuur van Molenlanden is van plan om op grond van een checklist een specifieke menukaart te ontwikkelen. Hierbij zal het inpassen van tiny en small houses op percelen in dijklinten en boerenerven worden uitgewerkt.

“Met een menukaart willen wij in één document initiatiefnemers informeren en inspireren. Wij verwachten dat hiermee de ruimtelijke kwaliteit en de haalbaarheid van plannen wordt vergroot”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden.

Er zijn het afgelopen jaar vijf vergunningen verleend voor in totaal tien tiny houses. De gemeente denkt dat dit aantal verhoogd kan worden wanneer er meer duidelijkheid komt over wat wel en niet mag met deze huisjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden