Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meerbomen.nu oogst zaailingen voor Tiny-house project

Algemeen 457 keer gelezen

DORDRECHT/GORINCHEM • Een grote groep vrijwilligers heeft vorige week zaailingen (kleine boompjes) uitgespit in Dordrecht. Daar moest een stukje bos wijken voor woningbouw in Amstelwijck, midden in de stad.

“Mooi dat een groot deel van de volwassen bomen kan blijven staan en dat de nieuw te bouwen huizen er omheen gepland zijn”, vond projectontwikkelaar Boris van Plegt-Vos, die voor deze gelegenheid een foodtruck had geregeld. “Een bijzondere situatie, die jammer genoeg in de plan-cyclus vaak gemist wordt.”

Deze oogstactie werd georganiseerd door Marga Witteman van Meerbomen.nu, een initiatief van Urgenda. Wilma Abspoel namens de Punt Arkel aanwezig als oogstbegeleidster zorgt ervoor dat de bomen met zo weinig mogelijk ‘kilometers in de kluit’ een plekje in de regio krijgen. Deze keer bij het Tiny-house project Klein Dalem in Gorinchem. Daar vond vrijdag 25 februari een ‘plant-event’ plaats, waar alle zaailingen, aangevuld met stekken van Vlier- en vlinderstruiken van de Punt Arkel in de grond werden gestopt – zie foto.

Bewoners Tiny-house project Klein Dalem en enkele vrijwilligers van Meerbomen.nu planten het oogstmateriaal. Zo komt het doel van Meer Bomen.nu i.s.m. Urgenda om in Nederland jaarlijks een miljoen bomen te planten voor het klimaat en meer biodiversiteit een stukje dichterbij!

Wie mee wil doen met de bomenacties, neemt contact op met Wilma Abspoel van Stichting de Punt Arkel. Meer informatie: www.MeerBomen.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden