Afbeelding
Foto: Stock

De Gorcumse Literatuurprijs over ‘Water, vriend of vijand?’

Algemeen 143 keer gelezen

GORINCHEM • ‘Water, vriend of vijand?’ is dit jaar het thema en de inspiratiebron voor deelnemers om te gaan schrijven en mee te doen aan de Gorcumse Literatuurprijs.

Het water, waarin je heerlijk kunt zwemmen met familie of met je vriend of vriendin, het water waarop je heerlijk kunt varen in je eigen bootje met gezin of bekenden. Maar datzelfde water kan ook een vijand zijn door land en mensen te bedreigen. Hoe je het wendt of keert, water is een onmisbaar element in ons leven. En dat betekent dat er talloze invalshoeken voor een inzending zijn.

De schrijfwedstrijd voor verhalen of gedichten sluit dit jaar aan bij actuele landelijke thema’s, zoals de Sint-Elisabethsvloed van 1427 of het ontstaan van de Hollandse Waterlinie in 1572.

De sluitingstijd voor deelname is op 30 juni om 24.00 uur. De deskundige jury had het vorig jaar erg druk met de vele inzendingen die geïnspireerd waren door Hugo de Groot en zijn nalatenschap. Laat het dit jaar niet anders zijn. Alle verdere informatie is te vinden op de website: www.gorcumseliteratuurprijs.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden