Afbeelding
Foto: Stock

Lotgenotengroep partnerverlies van start in Molenlanden

Algemeen 616 keer gelezen

MOLENLANDEN • Om inwoners van Molenlanden te helpen bij het verlies van een partner, organiseert Sociaal team Molenlanden vanaf dinsdag 19 april de lotgenotengroep ‘Verlies kun je delen’.

Deelnemers komen digitaal bij elkaar of fysiek in Ottoland. “We praten dan met elkaar over rouw en verlies”, zegt Wilma van der Hout van het Sociaal team. “Welke gevoelens spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol, tegen welke praktische zaken loop je aan, hoe kun je er mee omgaan en welke stappen kun je zelf zetten om de draad van het leven weer op te pakken? Daarop proberen we antwoorden te krijgen.”

Lotgenotencontact
De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar na het verlies van een partner kunnen geven helpt. “Wie rouwt, doet dat op zijn eigen manier en zijn eigen tempo”, vult collega Carolien Nagelsmit aan. “Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. Praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan verhelderend werken en deelnemers helpen om stap voor stap de weg vooruit te vinden.”

Vanaf een half jaar na het verlies van een partner is het mogelijk deel te nemen. Vanaf dinsdag 19 april zijn er acht bijeenkomsten op: 19 en 26 april, 3, 10, 17, 24 en 31 mei en 28 juni. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zijn de bijeenkomsten in het Regthuys in Ottoland of digitaal via Teams. Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 april via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden