• De CDA-delegatie bij Damen Shipyards
• De CDA-delegatie bij Damen Shipyards Foto: Aangeleverd

CDA: ‘Goede bereikbaarheid Damen nodig voor behoud werkgelegenheid’

Algemeen 1.066 keer gelezen

MOLENLANDEN/GORINCHEM • Het CDA in Molenlanden wil zich inspannen voor een betere bereikbaarheid voor Damen Shipyards in Gorinchem.

Dat heeft een CDA-delegatie vorige week toegezegd tijdens een bedrijfsbezoek aan de scheepsbouwer. Dit bezoek werd in het kader van de verkiezingen afgelegd door Wout de Jong, Kees Kortleve, Teunis-Jacob Slob en Jan Arie Koorevaar van CDA Molenlanden en Joost van der Geest en Janneke van Oversteeg van CDA Gorinchem. Zij spraken met Jan-Wim Dekker, Chief Commercial Officer bij Damen Shipyards.

Er werken wereldwijd 12.000 mensen voor Damen Shipyards, waarvan 1200 in Gorinchem. ‘Naast dat er verschillende werknemers in Molenlanden en Gorinchem wonen, komen werknemers vanwege de centrale ligging graag naar Damen’, zegt Jan-Wim Dekker, die zelf in Giessen-Oudekerk woont.

‘Maar de bereikbaarheid is echt een probleem. De onvoorspelbaarheid is een issue voor onze mensen. Kan ik mijn kind op tijd van de crèche halen als ik om 5 uur vertrek. Met de verbreding van de A27 en hopelijk ook op de A15 is er een oplossing in zicht, maar dan moeten we nog een paar jaar door de verbouwing heen’, besluit Dekker. De CDA-delegatie zegt toe, zich in te spannen voor een betere regio-bereikbaarheid.

• De CDA-delegatie bij Damen Shipyards
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden