Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>• stockfoto</p>

• stockfoto

(Foto: nl.123rf.com Monkey Business Images)

Kinderclub Piep zei de Muis in Arkel en Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

ARKEL/NIEUW-LEKKERLAND • Sociaal Team Molenlanden organiseert speciale kinderclubs voor kinderen die spanningsvolle omstandigheden meemaken. Om andere kinderen te ontmoeten en iets voor zichzelf te hebben. Laagdrempelig worden moeilijke situaties besproken en vaardigheden aangereikt om hiermee om te gaan. In februari starten er weer groepen in Arkel en Nieuw-Lekkerland.


Kinderen kunnen minder goed omgaan met spanning en stress dan volwassenen. Ze betrekken alles eerder op zichzelf. “Daardoor kunnen kinderen zich schuldig gaan voelen en denken dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig is, ziek is of zoveel zorgen hebben”, vertelt Hélène van der Pas van het Sociaal Team. “Bij Piep zei de Muis (voor kinderen van 4 tot 8 jaar) vertellen we hen dat het nooit hun schuld is. Ze ontdekken dat zij niet de enige zijn bij wie het thuis soms anders gaat. Dat weten helpt. Via spel, knutselwerkjes, verhalen en gesprekjes leren we kinderen vaardigheden waardoor ze gemakkelijker met eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. En is er veel aandacht voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, dat maakt kinderen veerkrachtiger.”

Spanningsvolle omstandigheden raken iedereen binnen het gezin. Daarom is er ook voor de ouders/ verzorgers een aantal bijeenkomsten waar zij, samen met andere ouders, leren wat zij zelf kunnen doen om hun kind te ondersteunen. Er wordt aandacht besteed aan opvoedkundige thema’s en vragen en hoe zij sensitief om kunnen gaan met hun kind.

Voor startdata, locaties en contactpersonen: www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen. Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier