Afbeelding
Foto: Ernst Booi

Mooie en waardige herdenking Mission Belle in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 891 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND •Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse herdenking gehouden in Nieuw-Lekkerland van de Mission Belle en haar bemanning.

Op 1 december 1943 crashte de B-17 G bommenwerper in de rivier de Lek. Hierbij kwamen drie bemanningsleden om het leven. Ter nagedachtenis is in 2018 nabij de crash-locatie een monument onthuld langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland.

Bij het monument werden de aanwezigen welkom geheten door de voorzitter van de Mission Belle Stichting B-17G. Burgemeester Seegers, de kinderburgemeester Fedde Linneweever en legerpredikant van Driesten hielden een toespraak en legden bloemen bij het monument. De aanwezigheid van de re-enactors, in bij de Amerikaanse luchtmacht passende militaire kleding, zorgde weer voor een passende aankleding.

“Door corona hebben we de ceremonie bewust klein gehouden”, zegt voorzitter André Hoogendoorn. “Desondanks kunnen we toch terugkijken op een mooie waardige herdenking. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer uitgebreider herdenken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden