Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Bosch wasmachines laten repareren

  •   keer gelezen

Een kapotte wasmachine kan erg vervelend zijn. Het zijn dure apparaten waar je graag voor lange tijd plezier van wilt hebben. Afhankelijk van het probleem kan er actie worden ondernomen. Kleine reparatie kun je soms zelf oplossen. Voor de ingewikkeldere reparatie kan het verstandig zijn om een monteur te laten komen. 


Bij het kopen van een Bosch wasmachines wordt er garantie aangeboden van twee jaar. Dit betekent dat er bij schade de mogelijkheid is om een monteur in te schakelen.

Garantie op Bosch wasmachines
Standaard zit er één tot twee jaar garantie op een huishoudelijk product. Merken als Samsung wasmachines en Miele wasmachines zijn ook verplicht om een garantie toe te passen. Het is wettelijk vastgelegd dat iedereen recht heeft op een goed werkend product. Hierdoor is garantie ontwikkeld om aan te tonen dat consumenten recht hebben op:

  • Gratis reparatie
  • Een nieuw product
  • Teruggave van het geld
  • Een vervangend product

Dit geldt ook voor wasmachines. Bosch biedt ook de mogelijkheid voor een fabrieksgarantie. Bij een fabrieksgarantie worden er geen kosten gerekend bij een reparatie. Er zijn ook losse garantiemogelijkheden die Bosch aanbiedt. Hier heb je recht op na het registreren. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Het Bij het registeren van de aankoop van de wasmachine wordt er een tienjarige motorgarantie aangeboden. Als de motor van de wasmachine stuk gaat in de tien jaar, heb je recht op een gratis reparatie of een nieuwe motor.

Hoe werkt het boeken van een monteur?
Het boeken van een monteur is niet zo lastig. Het is gemakkelijk om online een afspraak te maken waarin je aan kunt geven wat er stuk is aan de wasmachine. Het is ook mogelijk om dit telefonisch te doen. Bij het boeken van een monteur wordt er gevraagd naar het typenummer van de wasmachine. Dit heeft de monteur nodig om eventueel onderdelen te vervangen. Bosch wasmachines hechten waarde aan de kwaliteit. Door het inschakelen van een specialist voorkom je dat schade erger wordt waardoor de kosten omhoog lopen.

Zelf de wasmachine repareren kan
Heb je een Bosch wasmachine of een Samsung wasmachine, de basis is hetzelfde. Voor het repareren is er niet altijd een monteur nodig. Kleine storingen aan de wasmachine kunnen eenvoudig opgelost worden. Het is goed om te kijken wat de oorzaak kan zijn van het probleem. Door het probleem te achterhalen, kan er worden gekeken naar de juiste oplossing. Bij een trommel waarbij te veel lawaai wordt gemaakt is het mogelijk tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Bij een lekkage kan het tijd zijn voor een nieuw aansluitingspunt. Het komt ook wel eens voor dat kleding weer nat uit de wasmachine komt, hier kunnen verschillende oorzaken van zijn. Met behulp van diverse online tips, kun je het probleem makkelijker achterhalen en eventueel de juiste oplossing vinden.

Bekijk de specificatie over reparaties online. Bekijk het probleem en oordeel of het verstandig is om een monteur in te schakelen. Het is ook altijd mogelijk om eerst zelfstandig het probleem op te lossen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier