Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Je auto leasen of kopen? Dit moet je weten!

  •   keer gelezen

Het leasen van een auto is in de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden. Tegenwoordig kan je naast een bedrijfslease, ook kiezen voor een particuliere lease. Op deze manier hoef je niet direct een flinke duit centen neer te leggen en kan je binnen een aantal jaren zonder problemen overstappen naar een nieuwe wagen. 


Om een goed overwogen keuze te maken is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de meest praktische informatie.

De voor- en nadelen van leasing
Een financial lease is een uitstekende oplossing voor wanneer je altijd in de nieuwste bak wilt rijden en regelmatig toe bent aan verandering. Tevens geeft het leasen van een auto de mogelijkheid om verspreide betalingen uit te voeren die meestal lager zijn dan die van een autolening, aangezien je gewoon aan het lenen bent en de auto teruggaat naar de autodealer wanneer het contract verloopt. Tevens hoef je je geen zorgen te maken aan het doorverkopen van de auto, wat een enorme last van je schouders kan afnemen in moeilijke economische tijden. 

Hoewel het tijdelijk lenen van een auto dus mooie voordelen met zich meebrengt, is het belangrijk om te onthouden dat je uiteindelijk verantwoordelijk bent voor de spullen van een ander. Als je het voertuig niet in goede staat behoudt, kan je verwachten dat je extra slijtagekosten moet betalen wanneer je de auto eenmaal inlevert. Wees dus bereid om extra te betalen als je een brokkenpiloot bent! 

Een ander mogelijk nadeel van het leasen van een auto, is dat je vaak gebonden bent aan een bepaalde hoeveelheid kilometers die je kan maken. De meeste leasecontracten specificeren namelijk het aantal kilometers. Hierdoor ben je minder vrij om te gaan en staan waar je wilt en kunnen plotselinge veranderingen in je rijgedrag hoog in de kosten oplopen. Als je het kilometerlimiet eenmaal overschrijdt, dan betaal je doorgaans een boete voor de extra kilometers die je gemaakt hebt. Het is dus belangrijk om goed uit te rekenen hoeveel kilometers je ongeveer van plan bent om te rijden. 

Wanneer ben je beter uit met het kopen van een auto?
Een auto kopen is een investering. Wanneer je een auto koopt, dan ben je de trotse eigenaar van een voertuig dat behoort tot je eigen vermogen. Dit geeft je vanzelfsprekend de mogelijkheid om de auto te verkopen of in te ruilen om de kosten van je volgende voertuig te verlagen. Tevens zijn de kosten van de aanschaf van een auto op de lange termijn lager dan de maandelijkse lease-betalingen. Mocht je dus geen problemen hebben om het benodigde bedrag op te hoesten voor de aanschaf van een auto en overtuigd zijn dat je de komende jaren dezelfde auto gaat rijden, dan kan het kopen van je eigen voertuig een geschiktere keuze zijn dan een autolease.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier