• De leden van koor De Lofstem, dinsdagavond tijdens de repetitie in de kerk van Oud-Alblas.
• De leden van koor De Lofstem, dinsdagavond tijdens de repetitie in de kerk van Oud-Alblas. Foto: Geurt Mouthaan

De Lofstem nieuw koor in Oud-Alblas

Algemeen 2.686 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Het nieuwe koor De Lofstem in Oud-Alblas begon onlangs met de wekelijkse repetities in de plaatselijke hervormde kerk. Zangers en zangeressen vanaf 15 jaar zijn welkom om zich aan te sluiten.

De kerkbanken zijn deze dinsdagavond voorzien van papieren met tenoren, alten, bassen en sopranen én een vak onbekend. Christelijk koor De Lofstem is duidelijk nog in de beginfase. Maar de belangstelling om mee te zingen is groot. Enkele tientallen ‘zanglustigen’ zijn aanwezig om onder leiding van dirigent Nico Stam uit Nieuw-Lekkerland te oefenen.

Initiatiefnemer is Johan van der Starre. Hij zong eerder al in verschillende koren. “In juli van dit jaar heb ik een bijeenkomst gehouden en daar kwamen veel belangstellenden op af. Dit gaf reden om verder te gaan met de voorbereidingen van de start van het koor.”

Psalmen
Eén van hen was Lydia Damsteegt. “We waren allemaal heel enthousiast om een nieuw koor te beginnen. Ons doel is om tot eer van God te zingen. We hebben bewust de keuze gemaakt om hoofdzakelijk Nederlandstalige liederen op ons repertoire van vooral geestelijke liederen en psalmen te zetten.”

Het doel om het evangelie van Gods genade en liefde te bezingen, bracht de initiatiefnemers op de naam De Lofstem. Johan: “Het gaat niet om ons, maar om Hem; Hem te loven met lofliederen!”

Familiekoor
De oefenavonden vinden elke dinsdag vanaf 20.00 uur plaats in de hervormde kerk van Oud-Alblas, waarbij het koor ook is aangesloten. Inlopen kan vanaf 19.45 uur. Johan: “Iedereen is van harte welkom, ook vanuit omliggende plaatsen. Zangers en zangeressen vanaf 15 jaar kunnen zich aansluiten. Onze stelling is: zolang je zingen kan, zing dan mee.”

Lydia vult hem aan: “We willen er voor iedereen zijn, een echt familiekoor vormen.”

Uitvoeringen
De koorleden repeteren vooral voor uitvoeringen tijdens de vieringen van Kerst, Pasen en Pinksteren in Oud-Alblas en omgeving. “Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden voor Kerst.”

Voor meer informatie over meezingen bij koor De Lofstem kunnen belangstellenden contact opnemen via het mailadres lia.starre@gmail.com of bellen met 06-20707673. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden