Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente Vijfheerenlanden presenteert financiële wegwijzer

Algemeen 237 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Na de Geldkrant, die eerder dit jaar verscheen, ligt komende week de financiële wegwijzer van de gemeente Vijfheerenlanden in de brievenbus. De financiële wegwijzer geeft een handig en beknopt overzicht van alle beschikbare hulp en dienstverlening op het gebied van werk, participatie, inkomen en schulden. 

Wethouder Cees Taal: “Het aanbod van hulp en ondersteuning is groot. Er zijn veel organisaties actief op dit gebied. Maar de ervaring leert ons dat veel inwoners niet van het bestaan van deze mogelijkheden afweten. En daardoor dus geen gebruikmaken van hulp of geen aanspraak maken op de regelingen waar ze recht op hebben. Een gemiste kans wat mij betreft.”

De financiële wegwijzer geeft volgens de gemeente precies weer waar inwoners terecht kunnen met vragen over werk, laag of weinig inkomen, hulp bij schulden of ondersteuning bij het invullen van formulieren. De wegwijzer is een initiatief van de gemeente Vijfheerenlanden in samenwerking met een aantal organisaties, waaronder Avres, SamenDoen, Maatje Vijfheerenlanden en Wijkwinkel Vianen.

Alle inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden ontvangen de financiële wegwijzer thuis in de brievenbus bij het Kontakt in de week van 23 augustus. De financiële wegwijzer is ook online te vinden op www.vijfheerenlanden.nl via de zoekbalk.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden