• De cover van Vaders erf van Jan W. Klijn.
• De cover van Vaders erf van Jan W. Klijn. Foto: Aangeleverd

Jan W. Klijn beschrijft boerenleven in nieuwe roman ‘Vaders erf’

Algemeen 979 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Schrijver Jan W. Klijn uit Groot-Ammers presenteert deze week zijn nieuwste boek. In de roman ‘Vaders erf’ beschrijft Klijn een boerenfamilie waarin de begrippen liefde, standvastigheid en de moed om door te gaan centraal staan.

Het verhaal gaat over de familie Eijkelenboom, die al jarenlang een boerderij in de Alblasserwaard bewoont. Boer Arie runt in de jaren zestig met veel plezier een boerderij. Maar zijn leven kent ook veel tegenslagen, zowel privé als in het boerenbedrijf. Maar één gevoel blijft recht overeind staan bij Arie: de trots van het boer-zijn en zijn liefde voor het boerenvak. Dit gevoel stopt gelukkig niet bij Aries generatie. In ‘Vaders erf’ beschrijft Jan W. Klijn de ontwikkelingen van het boerenleven vanaf de periode 1960 tot heden: van de tijd van melkbussen vervoeren met paard en wagen tot het runnen van een modern boerenbedrijf.

Jan W. Klijn had van jongs af aan al de behoefte om verhalen te schrijven. Inmiddels verschenen van zijn hand in de Citer Reeks onder andere Onrecht in de Alblasserdam, Volhouder en Trots en trouw.

Voor meer informatie: www.citerreeks.nl. Het boek heeft iSBN 8799020540901.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden