Afbeelding

Inbrekers bij gehandicapte man in Noordeloos veroordeeld tot vijf en zes maanden cel

Algemeen 1.017 keer gelezen

NOORDELOOS • Voor de inbraak bij een gehandicapte man en zijn echtgenote in Noordeloos hebben de twee daders woensdag celstraffen van vijf en zes maanden gekregen. Ook moeten ze de slachtoffers samen ruim 1300 euro schadevergoeding betalen.

Volgens de rechtbank in Dordrecht zijn zowel de 27-jarige Gorcumer Maurice V. als de 23-jarige Brian van H. uit Zaltbommel schuldig aan de inbraak. Tijdens het proces gaf alleen V. ruiterlijk toe dat hij op 12 april het huis binnen was gekomen door een keukenraam open te breken.

Aan de bewoners bood V. zijn excuses aan en vertelde hen dat de roof niet persoonlijk tegen hen was gericht. Vanwege de handicap van de man was het stel daar bang voor geweest.

Rust
‘Hopelijk kunnen ze na uw verklaring hun rust beter terugvinden’’, zei de rechtbank woensdag in haar vonnis. V. kreeg uiteindelijk vijf maanden celstraf, ook voor het bezit van 42 kogelpatronen.

Over de rol van de mogelijke mededader Van H. had de Gorcumer gezwegen, maar de rechtbank vond dat er voldoende bewijs was dat de man uit Zaltbommel medeplichtig was. Hij kreeg zes maanden celstraf, waarin ook de vondst van 300 gram verboden drugs was meegenomen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden