• De overhandiging van de bijenboeken aan groep 5 van de Groen van Prinstererschool.
• De overhandiging van de bijenboeken aan groep 5 van de Groen van Prinstererschool. Foto: Bert Bons

Laatste bijenboeken op World Bee Day overhandigd aan school in Oud-Alblas

Algemeen 715 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Arjan Korteland en Ad Kop van stichting Bij de Heerlijkheid uit Papendrecht hebben op donderdagmiddag 20 mei het laatste boekenpakket over bijen overhandigd aan de kinderen van groep 5 van de Groen van Prinstererschool in Oud-Alblas.

Niet geheel toevallig vond die uitreiking plaats op World Bee Day, de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor bijen, die heel belangrijk zijn voor de bestuiving van gewassen en de voedselproductie in de wereld.

In de afgelopen maanden heeft de stichting op zo’n 40 scholen in Molenlanden, Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht pakketten met boeken over bijen bezorgd. In die boeken worden op verschillende niveaus over bijen geschreven. Zo zit er een Fien en Teun boek bij voor de jongste kinderen en wat moeilijkere boeken voor de ouderen kinderen van de basisschool.

De boekenpakketten zijn gesponsord door Tafelronde 140 Alblasserwaard. Deze organisatie bestaat uit een groep ondernemers die zich wil inzetten voor de maatschappij. Stefan van Doorn van Tafelronde 140 was aanwezig bij de overhandiging van het laatste pakket en hield samen met imker Ad Kop een sponsorbord omhoog waarop het bedrag van 3500 euro vermeld stond.

“Als organisatie doen we met name veel voor kwetsbare kinderen en ouderen in de samenleving”, vertelt Stefan. “Maar het onderwerp van de bijen en de educatie aan kinderen vinden we belangrijk genoeg om te sponsoren.”

De kinderen van de Groen van Prinstererschool en Arjan Korteland en Ad Koop van stichting Bij de Heerlijkheid waren er blij mee. “Zonder de steun van Tafelronde 140 hadden we dit nooit zo groot kunnen aanpakken!”, aldus Arjan Korteland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden