Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het hijsen van de blauwe vlag met de groene wimpel.
• Het hijsen van de blauwe vlag met de groene wimpel. (Foto: Aangeleverd)

Lingehaven in Gorinchem ontvangt opnieuw Blauwe Vlag en Groene Wimpel

  •   keer gelezen

GORINCHEM • De Lingehaven in Gorinchem mag in 2021 voor de elfde keer op rij de Blauwe Vlag hijsen. De officiële milieuonderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan jachthavens die bewezen hebben schoon en veilig te zijn.


Sinds 2017 mag daar ook de Groene Wimpel bij worden gehangen, vanwege de extra inspanningen die de haven doet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Om gecertificeerd te worden voor zowel Blauwe Vlag als Groene Wimpel moet de Lingehaven aan allerlei strenge criteria voldoen. “We zijn trots dat dit al zolang lukt”, vertelt Annelieke Haubrich van Riveer & Lingehaven.

“Onze groene gedachte begon klein. Maar inmiddels zijn er veel duurzame stappen gezet en maken we onder andere gebruik van groene schoonmaakproducten, duurzame verlichting en nemen we ook onze gasten steeds meer mee in het groene verhaal. Ze kunnen gratis een kajak huren als ze vuil uit de haven vissen en krijgen een duurzaamheidskorting als ze met het digitale AanUit.net betalen. Deze innovatieve instelling zorgt ervoor dat de vlag al zo’n lange tijd in de haven wappert.”

In verband met de huidige Covid-19 maatregelen kon het jaarlijkse uitreikingsmoment wederom niet doorgaan. Wel werd om 11.30 uur het Blauwe Vlag seizoen geopend met het hijsen van de vlag op de Hanzehaven in Elburg.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier