• Het bovenbouwteam van het Willem de Zwijger College dat door is naar de NK Debatteren.
• Het bovenbouwteam van het Willem de Zwijger College dat door is naar de NK Debatteren. Foto: Aangeleverd

D-bate van De Willem uit Papendrecht door naar NK Debatteren

Algemeen 358 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het bovenbouwteam van het Willem de Zwijger College heeft op vrijdag 12 maart met veel succes meegedaan aan het NK Debatteren voor Scholieren. Het team won beide debatrondes met hoge punten voor presentatie en argumentatie.

Aan dit toernooi deden tijdens de voorrondes 64 scholen mee. Het was vrijdag een intensieve online toernooidag, want vanwege alle coronamaatregelen kon het alleen online doorgaan. De stellingen waarover werd gedebatteerd waren: ‘Leerlingen moeten per maand één mentale verlofdag opnemen’ en ‘Tijdens een economische crisis moet ontwikkelingssamenwerking stopgezet worden’.

Uiteindelijk bleek dat dit damesteam bij de beste zeven van deze ronde behoorde en mag doorgaan naar de finale op 17 april. Hoewel D-bate van de Willem vaker succesvol was bij het Unicef Toernooi, Lagerhuis Debat en het Nationale Jeugddebat, is het niet eerder gelukt om deze finale te bereiken.

Het is een prachtige prestatie van het team, bestaande uit Chris Heidstra, Romy van Wingerden, Sinem Durkut, Buse Erdogan en Anna Koejemans uit 4 en 5 vwo. Twee van hen komen uit Alblasserdam. Anne Koejemans komt uit Molenaarsgraaf. Docente Eveline Bergwerf is al jaren de bezielende coach van D-bate.

De Willem is super trots op dit bovenbouwteam, want fysiek bij elkaar komen om te trainen was er de laatste tijd niet bij: alles moest online en dan is het echt lastiger om snel op elkaar in te spelen en ‘elkaar met argumenten om de oren te slaan’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden