Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Overname Pinkeveersebrug door Wout de Jong uit Giessenburg

  •   keer gelezen

GIESSENBURG • Wout de Jong uit Giessenburg wordt voor 1 euro eigenaar van de Pinkeveersebrug in Giessenburg.


Waterschap Rivierenland, de gemeente Molenlanden en bewoner Wout de Jong hebben met elkaar een intentieovereenkomst getekend, waarin ze afspreken dat De Jong voor het symbolische bedrag van 1 euro eigenaar wordt van de Pinkeveersebrug in Giessenburg en de toeleidende paden. 

Hiermee is voor alle partijen een goede oplossing gevonden in het vervangen van dit gemeentelijke monument. De intentieverklaring wordt de komende tijd nog verder uitgewerkt met elkaar.

Bestaande brug
Voordat de brug wordt overgedragen aan De Jong, vervangt het waterschap de bestaande brug door een nieuwe brug overeenkomstig het ontwerp en de uitvoering van de bestaande brug. Ook wordt gezorgd voor een goede aansluiting op de bestaande toeleidende paden.

Over werkzaamheden aan de toeleidende paden gaan de partijen nog met elkaar in gesprek. Wout de Jong is hierna verantwoordelijk voor het behoud, onderhoud, de veiligheid en alle andere plichten die horen bij het eigenaarschap.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier