• Hesein, op een foto die bij de petitie geplaatst is.
• Hesein, op een foto die bij de petitie geplaatst is. Foto: Aangeleverd
update

Actie in Meerkerk om Hesein weer pakketten te laten bezorgen

Algemeen 4.033 keer gelezen

MEERKERK • In Meerkerk is een handtekeningenactie begonnen om postbezorger Hesein aan het werk te houden in het dorp.

Volgens inwoners van het dorp heeft PostNL de beslissing genomen om Hesein geen pakketten meer te laten bezorgen in het dorp.

Zeer geliefd
“Hier balen de Meerkerkers van. Hesein is namelijk zeer geliefd in ons dorp. Hij werkt hard en weet de mensen altijd te vinden om de pakketten aan hen te bezorgen. Draai deze beslissing terug PostNL!”, zo luidt het advies op de website www.petitie24.nl.

De petitie is inmiddels al vele malen ondertekend. Op dinsdag 9 februari 18:45 uur staat de teller op 728 handtekeningen. “Zelfs onze burgermeester draagt zijn steentje bij, hij heeft de CEO van PostNL (een bekende van hem) een bericht gestuurd!”, aldus Ilse Schalkwijk uit Meerkerk op haar Facebookpagina, zij is één van de initiatiefnemers van de handtekeningenactie.

Ilse: “Het is begonnen met een bericht van Hesein aan de Facebookpagina ‘Je bent een echte Meerkerker als...’ Hierin laat hij weten tegen zijn zin in van zijn vaste bezorgwijk is afgehaald en bedankt alle mensen voor een fijne tijd. Daar kwamen zoveel reacties op van Meerkerkers die het jammer vonden, dat de petities zijn gestart.”

Ilse schrijft petities (in het meervoud), omdat ook Tjibbe Deelen uit Meerkerk een petitie is gestart voor Hesein.

Veel steunbetuigingen
Op www.petitie24.nl staan vele steunbetuigingen voor Hesein, die aangeven hoe geliefd de postbezorger in het dorp was.

“Waar komt deze akelige beslissing vandaan? We willen Hesein niet missen. Nooit eerder zo’n goede, lieve, attente bezorger gehad!”, schrijft Andries Davies. “Een geweldige bezorger zal alles doen om je pakketje bij je af te leveren!”, vult Conny Gouwens aan.

Ilse Schalkwijk heeft contact gezocht Subsupport, de werkgever van Hesein die via een contract voor PostNL werkt. Volgens Ilse zou er onenigheid zijn geweest, maar wat dat precies is geweest, weet ze niet.

Geen reactie
Supsupport wil geen inhoudelijke reactie geven. “Wij verwijzen door naar PostNL. Zij zijn degene die de beslissing genomen hebben dat Hesein daar niet meer mag rijden”, aldus een woordvoerder van Subsupport.

PostNL kaatst de bal juist weer terug naar Subsupport. Woordvoerder Mees Leering van PostNL: “De betreffende bezorger was in dienst van een bezorgbedrijf dat in opdracht van PostNL werkt. De reden dat deze bezorger niet meer voor dat bedrijf werkt is iets tussen de bezorger en zijn werkgever. Wij doen vanuit privacy redenen geen mededelingen over de inhoud hiervan.”

Hesein zelf is ook benaderd, maar heeft nog geen reactie gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden